Спорт

После кадета и кадеткиња, Бечеј домаћин ветеранима

СТОНИ ТЕНИС

Првенство Србије у стоном тенису за кадете и кадеткиње појединачно и у паровима одржано 22. маја у Спортском центру у Бечеју, окупило је готово стотину такмичара из целе Србије.
Квалификациони делови турнира, играли су се у групама са 3 или 4 такмичара. Финални део турнира у свим конкуренцијама се играо на испадање, након чега је одржан жреб за финални део. Све партије игране су на 3 добијена сета.
“Ово је оно најбоље што Србија тренутно има у овој категорији, додуше има и млађих. Они најбољи увек узмају учешће у старијим категоријама и то је уобичајено. Задовољни смо одзивом, то је стандардан број играча у овом периоду. Ипак, морам да констатујем да су деца изгубила интерес за стони тенис”, казао је Горан Драгин, врховни судија такмичења.
Титулом шампиона Србије у конкуренцији кадета окитио се Богдан Илић, стонотенисер зрењанинског Баната. Сребро је припало играчу београдског СТАК-а, Матији Шепи, а трећу позицију поделили су његови саиграчи Душан Павловић и Урош Нинковић.
Победница државног првенства за кадеткиње је Сара Радак из новосадске Паноније, која је у борби за титулу надиграла Јану Хавелу из Ковачице (Славија 96). Треће место поделиле су Јелена Стефановић (Панчево) и Бианка Берта (Чарнојевић).

Резултати у дубл конкуренцији:

Кадети
1. Димитрије Јеликић/Матија Шепа (Црвена звезда/СТАК)
2. Димитрије Павловић/Душан Павловић (СТАК)
3. Богдан Илић/Филип Шубони (Банат)
3. Урош Нинковић/Марко Бошковић (СТАК)
Кадеткиње
1. Сара Радак/Јелена Стефановић (Панонија/Панчево)
2. Јана Хавела/Миња Владимиров (Славија 96/Црвена звезда)
3. Нина Старчевић/Нађа Радојичић (Угриновци)
3. Маја Вањо/Теодора Голић (Славија 96/Чока)
Бечеј домаћин Првенства Србије за ветеране
Стонотениски савез Србије, Стонотениско удружење ветерана Србије и Стонотениски клуб Бечеј организују X Ветеранско првенство Србије које ће бити одиграно у Бечеју, у недељу 13. јуна.
„Због пандемије корона вируса из безбедносних разлога у прошлој календарској години нисмо били у могућности да организујемо ово такмичење. Надамо се да ће ове године, Првенство Србије за ветеране окупити велики број учесника, те свима желимо пуно успеха“, казао је Звонимир Бритка, председник Стонотениског удружења ветерана Србије.
Вукашин Љубојев