Спорт

Злато бечејском четверцу

КАЈАК – ПРВО КОЛО МИНИ КАЈАК И ПИОНИРСКЕ ЛИГЕ СРБИЈЕ

Најмлађи такмичари Кајак кану клуба Бечеј у суботу 29. маја на Ади Циганлији у Београду су започели нови циклус такмичења у оквиру Мини кајак и Пионирске лиге Србије. У оквиру Мини кајак лиге ће се такмичити девојчице и дечаци рођени између 2009. и 2012. године, док ће се у Пионирској лиги надметати учесници 2007. и 2008. годишта.
Златну медаљу за наш клуб у оквиру Мини кајак лиге освојио је четверац мешовитог 2009. и 2010. годишта у трци на 500 метара који су чинили Залан Сибрик, Милан Блажић, Андор Арањош и Давид Секач.
Андор Арњош је у МК-1 на 1.000 метара заузео пето место, док је Залан Сибрик био десети у тој трци. У истом годишту су Хорти Мате и Милан Блажић били седми у трци двоседа на 500 метара, а Давид Секач и Балаж Семедри су заузели 16. место у тој трци. Фехер Денеш је заузео седмо, а Марк Беркеш једанаесто место у МК-1 на 1.000 метара у годину дана млађем узрасту, а њих двојица су у МК-2 на 500 метара заузели седмо место. Андреј Арањош је био шести у МК-1 на 1.000 метара у 2012. годишту.
Бечејски миникајакаши су заузели пето месту у генералном пласману клубова у конкуренцији 23 клуба, с тим да се мора напоменути да су од могућих 20 трка које су ишле у бодовање Бечејци учествовали само у шест, што довољно говори о квалитету остварених резултат ове мали али одабране скупине тренера Владислава Живановића.
Једини представник нашег клуба у пионирском узрасту био је Матеја Молнар који је у К-1 на 1.000 метара заузео девету позицију у конкуренцији 24 такмичара. Овим резултатом он је нашем клубу донео 24 бода и 13 позицију у генералном пласману клубова. Матеја Молнар је улазно годиште у овој конкуренцији, па је сигурно да ће време његових највиших резултата тек доћи у овом узрасту.

С.Е.