ДруштвоСервис

“Потисје” поново отвара шалтерe

Прву конференцију за штампу након ванредног стања сазвао је директор предузећа “Потисје-Бечеј” доо, Золтан Фејеш на којој је било речи о даљем начину рада током наредног периода, о новинама у раду у складу са заштитиним мерама, о инвестицијама …

„Ми почињемо поново да радимо са странкама од уторка 12 маја. Благајна ће нам дакле бити отворена од уторка. Ове недеље завршили смо пролећно одношење кабастог отпада. Свим радницима смо обезбедили потребна заштитна средства визире, маске, рукавице, средства за дезинфекцију, направили смо правилник и упутство за рад у овим условима. И странке ће бити у обавези да имају маску и рукавице кад улазе у наше канцеларије и на платна места, улазиће један по један, на улазу је припремљена дезобаријера, странке смо и физички одвојили од наших запослених заштитним параваном од плексигласа. Благајна ће радити од 8 до 14 часова. Молимо и странке да поштују мере заштите да и кад буду морали мало да сачекају у дворишту одржавају размак. Благајна на пијаци ће почети да ради такође, сад тренутно је у току дезинфикација тог простора. Морам да се захвалим и ЈП „Водоканал“ који нам је обезбедио средства за дезинфекцију јер сваки дан ми наше просторије и двориште дезинфикујемо комплетно. 

Када је у питању пролећно одношење кабастог отпада, покупили смо 196 тоне смећа, што је мало више него што смо планиранирали. Од 17. марта до данас, морам да кажем, смо имали много више посла, људи су били у изолацији, имали су времена да много више раде по кућама и да спремају па је било и много више смећа, по некој грубој процени било је чак 35 посто више смећа него што је то уобичајено, ми смо све то однели и што је најважније нико од наших радника није се разболео, није имао симптоме грипа.

Када је у питању одвожење секундарних сировина ми смо током ванредног стања поделили контејнере тако да је у Бачком Петровом Селу постављено 75 контејнера и потрудићемо се да до јула, августа цело село покријемо. Ми смо и током ванредног стање када су у питању секундарне сировине редовно празнили контејнере и односили џакове. Неке веће промене нема, није се ни повећала ни смањила количина. Сад нам је свакако олакшано прикупљање од када смо поставили те наменске контејнере у Бачко Градиште, Радичевић, Милешево, Дрљан и Пољанице. Још једном желим да похвалим Пољанице, тамо је преко 95 посто прецизно одвојено смеће од секундарних сировина. За преостало подручје, тј. Бечеј и Бачко Петрово Село, потребно нам је још 800 тих контејнера, 200 смо до сада распоредили у села. Један контејнер кошта 26.000 динара па нам је за то потребно, дакле, још око 20 милиона динара. Јако пазимо и да нам се возила не кваре јер у овој ситуацији је веома тешко набавити резервне делове из иностранства, имали смо неколико ситуација где нам је неки неопходан део био блокиран на граници у камиону али некако смо све то превазишли и ми и даље редовно радимо према плану. Када је реч о још неким инвестицијама мислим да ћемо и додатне радове на депонији које смо планирали одложити за трећи квартал као и адаптацију просторија благајне на пијаци, то планирамо од јула до краје септембра.

Тренутно нам је у току набавка даљинских топломера, али ће до почетка рада са странкама они стићи. Свакој странци ћемо на улазу измерити темпратуру и ако има више од 38 C неће моћи да уђе у наше просторије.

Једна молба за наше грађане, пошто нам је у ових два месеца био смањен прилив средстава за време ванредног стања јер благајна није радила а многи људи нису знали да изврше електронско плаћање, приход је доста опао. Ми наше обавезе и даље извршавамо али молимо наше грађане да и они, уколико су у могућности, то учине и плаћају своје рачуне редовно. Сва плаћања ми извршавамо у валути, не каснимо, још увек све успевамо да покријемо. Радницима редовно и на време исплаћујемо плате, купили смо сву неопходну заштитну опрему.

Благајна у цвећари ће почети са радом кад се договоримо са ЈП „Комуналац“ али у Радичевићу, Милешеву, Дрљану и Пољаницима у Месним заједницама грађани могу да изврше плаћања рачуна такође.

За две недеље имаћемо и комплетан извештај о раду на Скупштини која ће овог пута бити одржана путем видео конференције са мањинским партнером јер њихови представници из Сексарда не могу због карантина да дођу. Све инвестиције које су предвиђене у другом тромесечју ћемо вероватно одложити за треће тромесечје а дотле ћемо већ знати какво је право стање у фирми.

Када је у питању информисање грађана, отворили смо и фејсбук страницу да све релевантне информације грађанима буду још доступније а у току смо и израде апликације за мобилне телефоне за информације и рекламације. Циљ нам је да имамо што бољу комуникацију са грађанима и да сарађујемо.“ рекао нам је директор Золтан Фејеш.