Друштво

Потребна помоћ породици Миладиновић

Породица Миладиновић коју чине самохрани отац и његова ћерка са сметњама у развоју је живела у веома скромним условима и раније. Кућа у којој су живели била је у веома лошем стању, трошна и без адекватних услова за боравак, нарочито у току зиме. Једини извор прихода у домаћинству су им социјална помоћ и туђа нега коју добијају месечно. Пре две недеље је ову скромну кућу захватио пожар који се веома брзо проширио из оџака на целу кућу. Добар део куће, целокупно покућство, гардероба и намештај су изгорели у пожару. За једну ноћ је ова породица остала и без дома и свега осталог што им је потребно за живот.

Кућа у којој су живели налази се у улици Ади Ендреа 85 у Бечеју а девојчици и њеном оцу је је сада потребно скоро све, од грађевинског материјала да некако санирају кућу, колико је то могуће, до намештаја, одеће и обуће. Потребан је наравно и новац за намирнице и све остало што је потребно за живот.

Група „Хумани људи Бечеја“ је преузела иницијативу да се породици Миладиновић помогне што пре па је обjавила на својој страници на који начин наши суграђани могу да им донирају оно што могу или да им на неки други начин помогну.
Амалија Сабо која је покренула иницијативу за формирање ове групе каже да је ова породица и раније била корсник њихове помоћи јер је веома тешко преживљавала од прихода који су имали. На фејсбук страници стоји обавештење да је за сада најпотребнија обућа и одећа за девојчицу и оца, посебно зимска.

Одећа за девојчицу је број 14-16, обућа 37 а за оца је потребна обућа број 43 и одећа XL. Хитно је потребна и храна и хигијена!
За договор о преузимању донација и уколико на било који начин желе да помогну грађани могу да назову на број 063/162 -13 – 67.


„Хумани људи Бечеја“ – фејсбук група за помоћ најугоженијима

Међу бечејским фејсбук страницама крајем прошле године појавила се нова група која је намењена солидарној помоћи грађана најугроженијим породицама у заједници. Ова група је својеврсна допуна за већ постојеће као што су „Поклањам-Бечеј“ и друге. Администраторка ове групе је Амалија Сабо која се оваквом врстом хуманитарног рада бави већ скоро две године. Иако је намењена углавном објавама за донацију одеће, обуће и сличних потрепштина на овој страници често се могу наћи и објаве изгубљених кућних љубимаца, објаве информација које су важне за функционисање града и сл. па је полако ова група почела да прераста у својеврсни сервис грађана Бечеја на фејсбуку.