Друштво

Предавања за труднице и будуће мајке

Удружење грађана „Когницио“ половином маја организује двонедељну едукацију за труднице и будуће мајке са територије општине Бечеј на тему правилног вођења трудноће. Предавања се реализују у оквиру пројекта „Здраве труднице-здраве бебе“и потпуно су бесплатна.

Пројекат има за примарни циљ упознавање младих мајки са начином вођења трудноће. секундарни циљеви пројекта су подстицање будућих мајки на одласке на редовне контроле, информисање о трудноћи и порођају, прихватању одговорности мајчинства како би им смањио страх и отклонила несигурност.

Истраживања показују да велики број трудница није у потпуности упознат са природним током трудноће, порођајем и постнаталној здравственој заштити. Из тог разлога се појавила потреба за едукацијом трудница и будућих мајки како би праћено знањем створиле позитиван приступ трудноћи, а касније и порођају.

Предавања ће водити дипломирана струковна медицинска сестра-бабица Тијана Курћубић. Она ће говорити о почецима трудноће, исхрани, хипертензији у трудноћи, психофизичкој припреми за порођај, о самом чину порођаја као и о постнаталној здравственој заштити жена.

Заинтересоване жене могу се пријавити путем телефона на број 064/49-38-445. Максималан број учесница је 20.

Пројекат „Здраве труднице-здраве бебе“ подржала је Општина Бечеј.

Предавања почињу у понедељак 14. маја у малој сали Општине Бечеј и биће одржавана понедељком, средом и петком до 25. маја у 18.30 часова.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *