Култура

Представљен зборник „Деца су наше златне нити“

Ове суботе, Књижевно уметнички клуб, представио је четврти зборник назван „Деца су наше златне нити.

 Књига склопљена је од 60 одабраних радова, пристиглих са конкурса расписаног у фебруару. Поезиом, прозом, али и кроз разне технике ликовне уметности аутори су, писали или сликали о деци.

Поштоване колеге, писци и сликари. Књижевно уметнички клуб „Перо аматера“, вам се захваљује што ваша стварања и уметничка дела красе и овај зборник, четврти по реду. Ове године је тема можда била мало тежа за стварање, па је број пријављених аутора био нешто мањи него ранијих година. Са вама и вашим делима, је постигла циљ, јер сама по себи тражи да се боље вреднује културно стваралаштво нашег друштва. Зато вам упућујемо неизмерну захвалност“, рекао је председник Књижевно уметничког клуба Драган Савић, у свом обраћању свим присутним на догађају.

Четврти зборник КУК
Четврти зборник КУК „Перо аматера“ „Деца су наше златне нити“

Сви присутни сложили су се да је важно гајити љубав према деци, били то деца или унуци, али и детету у нама.

На овом скупу приcутни аутори, имали су прилике да прочитају и покажу своје радове. Неки од њих били су: Душан Митровић, који је протекле суботе представио две књиге поезије, Бошко Барјактаровић, и Драган Савић.

Важно је напомеути да аутори књижевних или уметничих дела нису само из Србије, већ и из Црне Горе, Македоније и Франкфурта.

Ово је четврти зборник Златних нити, а њему претходе зборници „Духовне златне нити“, „Златне нити заљубљених“ и „Породичне златне нити.“

Књижевно уметнички клуб ове године прославио је пету годину постојања и засад броји 64 чланова.