Култура

Премијера представе “Краљ Иби”

У суботу 13. маја у Градском позоришту Бечеј  премијерно ће бити изведена представа „Краљ Иби“,  Драмског студија младих Бечеј,са почетком од 20 часова. Улаз је 200 динара.

После великог успеха са претходним представама (преко 40 награда за „Леонса и Лену“, „Богојављенску ноћ“, „Ћелава певачица“, „Немам да платим…“), Драмски студио младих упустио се у авантуру звану „Краљ Иби“. Редитељ Игор Павловић (глумац СНП-а из Новог Сада) је са сјајном екипом вишеструко награђиваних глумаца направио једну маштовиту, визуелно и значењски богату адаптацију чувеног комада Алфреда Жарија.

Иби и ибијевштина, чини нам се, никада нису били актуелнији него данас, стога је и редитељ у вези са овом представом рекао следеће:

„Тај Иби је, слично као и у драми, ЗАХТЕВАО да буде саслушан, режиран… Са полице библиотеке урлао је на мене: „Свеће ми за душу, не разумем зашто ме не радиш? А ја? А јаааа????!!!“ Безобразан и безобзиран, није ми давао мира. Наравно, са оним својим: „Па шта! Бокца ти божијег, божијег ти бокца… има да ме радиш, има да ме режираш, убићу те, је л’ чујеш?“. Ја – шта ћу, с таквим притиском нисам успео да се изборим, али му рекох да то није праведно, да не може да ми прети, а он ће мени: „Па шта, као да кривда није јака као правда“. Онда схватих да ми нема друге. Са будалом се не препири! Ко зна како ће све то испасти. Позвах другаре и кренусмо у нову авантуру!“

У представи играју: Срђан Томић, Гордана Адамов, Филип Саџаков, Срђан Кнер, Катарина Вишковић, Уна Обрадовић, Тијана Баварчић, Нандор Гуташи, Наташа Стојачић, Стефан Ђорђевић

Редакција

Медиум доо, Редакција Бечејских дана Адреса: Золтана Чуке 18, Бечеј

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *