Друштво

Јубиларне 60. Мајске игре

Међународни фестивал сценског стваралаштва деце и младих Мајске игре, ове године биће одржане у нашем граду јубиларни 60. пут, а свечано отварање је заказано за 12. мај у 17 часова.

Ове године пријавило се преко 40 представа, па је селекторка Маја Пелевић имала веома тежак задатак да одабере по седам представа из две категорије ( деца и омладина) које ће учествовати у такмичарском делу.

Ове годне у такмичарском делу учествоваће две бечејске представе и то “Пипи дуга чарапа”, у извођењу Дечјег драмског студиа Градског позоришта у конкуренцији деце, као и представа “Немем да платим и нећу да платим”, у извођењу Драмског студиа младих Градског позоришта Бечеј у категорији млади за младе.

Пореднашег града наступиће још и у омладинској конкуренцији представе из Суботице, Обреновца, Ниша, Новог Сада, и Запрешића у Хрватској , док ће у категорији младих глумаца наступити деца из Крагујевца, Шида, Новог Сада, Инђије, Црвенке, Јагодине, Тузле и опет Бечеја.

С`обзиром да је прошле године изостао дефиле улицама града, ове године ће бити организован на радост оних најмлађих као и свечано отварање Фестивала које ће бити на платоу испред спортског центра. Дефиле креће из улице Браћа Тан, а предводиће га штулаши и акробате из уметничке трупе “Креативни погон” из Новог Сада, као и добошари из Аде. У програму ће учествовати ђаци бечејских основних школа и деца из ПУ “Лабуд Пејовић”. Водитељи програма су глумци из Београда Софија Јуричан и Радомир Николић.

Стручни жири на овогодишњим Мајским играма биће у саставу Гордана Ђурђевић Димић, првакиња драме Српског народног позоришта из Новог Сада, Александар Гајин, глумац Снп и Тереза Фигура, глумица новосадског позоришта.

На крају да подсетимо да ће у склопу 60. Мајских игара, 22. маја бити одржана Смотра предшколског узраста на којој ће учествовати деца из ПУ “Лабуд Пејовић” са својим другарима из осталих градова Војводине.

Редакција

Медиум доо, Редакција Бечејских дана Адреса: Золтана Чуке 18, Бечеј

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *