Друштво

„Пружи шапу, буди друг!“: У суботу акција удомљавања паса из азила

Бечејско удружење младих (БУМ) и ове године организује своју традиционалну хуманитарну акцију удомљавања паса из азила под називом „Пружи шапу, буди друг!“ у оквиру пројекта „Бечејско омладинско лето“.

Ревија ће се одржати у суботу, 25. септембра, од 17 сати на Тргу ослобођења у Бечеју.

Осим ревије и удомљавања паса, овом приликом ће се прикупљати новчана помоћ за лечење/стерилизацију паса и куповину кућица за псе у прихватилишту, а грађани ће поред тога моћи да донесу донације у виду хране, играчака за псе и старе ћебади.

Прикупљање хуманитарне помоћи за азил ће се наставити и након акције, у просторијама удружења на адреси Главна 47 у Бечеју. Заинтересовани суграђани ће моћи, сваког радног дана у периоду од 27. до 30. септембра, од 10 до 15 сати да донесу донације у просторије БУМ-а.

Сведоци смо да је проблем паса луталица годинама присутан у нашој општини. Наша хуманитарна акција има за циљ да, са једне стране, помогне напуштеним псима да пронађу нови дом и да кроз прикупљене донације помогнемо рад азила.

Са друге стране, жеља нам је да промовишемо одговорно власништво у Бечеју које, поред обезбеђивања основних услова за живот наших љубимаца, подразумева вакцинацију, чиповање и стерилизацију како би се спречила појава нежељеног потомства који се или избацују на улицу или поклањају, и то у време када азил збрињава на стотине паса који немају свој дом.

Како бисмо то постигли, неопходна нам је помоћ свих суграђана и суграђанки у решавању проблема који погађа све. Видимо се у суботу у центру Бечеја!.