Њуз турнеја 2021: Садашњост Србије

Након кратке летње паузе екипа сатиричног портала Њуз.нет наставља са својим трибинама о медијима под називом „Садашњост Србије“. Прва у низу трибина биће одржана у петак 24.септембра, са почетком у 19х у сали Народне библиотеке у Бечеју.

Локалну подршку пружиће им репрезентативац Србије у пливању Чаба Силађи, који ће бити специјални гост.

Колико су медији данас слободни, да ли има притисака и како разликовати праве вести од лажних само су нека од питања на која ће ова екипа покушати да одговори. Једна од тема ће свакако бити и улога хумора на медијској сцени, као и утицај сатире на друштво.

Трибине ‘’Садашњост Србије’’ се организују другу годину за редом са циљем да се утиче на развој медијских и новинарских слобода, као и да оснажи критичко мишљење код публике.

Пред трибину у Бечеју редакцијиа Њуз.нета изјавила је следеће: ‘’Радујемо се што настављамо турнеју „Садашњост Србије“ и што поново долазимо у Бечеј. Прошло је неколико година откако смо последњи пут били у овом граду, а овог пута ћемо бити појачани пливачком легендом Чабом Силађијем, од кога очекујемо да нам покаже локалне знаменитости, кафане, паркове и наравно базене. Ако неко не воли да нас гледа, због епидемиолошких мера ћемо вероватно имати маске, тако да слободно дођите да се дружимо. И не заборавите маске.’’