Bővül a szennyvízhálózat a községben

Évértékelő sajtótájékoztatót tartott Kiss Igor, a községi képviselő-testület elnöke

A magyar állami támogatással megépült új óbecsei műfüves pálya, a magyar beruházással épülő Jovan J. Zmaj utcai szálloda és a régi lóversenypályára tervezett fürdőkomplexum mellett további beruházások is várhatók a községben, ezekről is beszámolt évértékelő sajtótájékoztatóján Kiss Igor, az óbecsei képviselő-testület elnöke.
– A szálloda és a fürdőkomplexum az Arthur Bergmann Hungary Zrt. beruházása, de ezek mellett más fejlesztések is várhatók a községben. A Topolyai úton található valamikori CBA épületét a másodlagos hulladékfeldogozással foglalkozó Metal Shredder Hungary Kft. vásárolta meg, és a tervek szerint az üzemet legkésőbb márciusig át is adják rendeltetésének. Hamarosan Péterrévén is megkezdheti a működését a lucerna pelletáló üzem, ami az utóbbi évtizedek legkomolyabb beruházása a faluban. A község legjelentősebb beruházása is hamarosan megkezdődik, ennek keretében 30 millió euróból fogjuk kibővíteni a szennyvízhálózatot az elkövetkező hónapokban: a munkálatok végén Óbecse városa teljes mértékben le lesz fedve szennyvízhálózattal, de a községi szintű lefedettség is eléri majd a közel 90 százalékot – mondta el Kiss Igor.
A kkt-elnök tájékoztatása szerint folyamatban vannak a péterrévei Kiszárda épületének a megvásárlásához és felújításához szükséges eljárások, a sportközpont keretében pedig egy kültéri fitneszparkot, egy új nyitott élménymedencét, valamint egy fedett teniszpályát is szeretnének építeni.

F.R.