Спорт

Прве провере за викенд

Припреме фудбалера ОФК Бечеј 1918 ометају тешке временске прилике које не иду на руку Душану Бајићу шефу стручног штаба у спровођењу зацртаних планова. Ипак сви у клубу вредно раде и посвећени су главном циљу а то је опстанак у Првој лиги Србије. Прва утакмица које је планирана за прошли викенд против Цемента из Беочина је одложена због временских неприлика, а да би се обезбедили што бољи услови за припрему екипе руководство клуба је одлучило да наши фудбалери од четвртка 30. јануара до 3. фебруара буду на мини припремам у Спортском центру у Старој Пазови. Тамо ће наша екипа играти мечеве против Радничког из Зрењанина и Хајдука из Куле, што ће и бити први тестови који ће послужити томе да шеф струке наше екипе „опипа пулс“ свих играча који су му тренутно на располагању.
Дејан Станојев, спортски директор ОФК Бечеј истиче да припреме за сада протичу одлично, осим чињенице да су због грипа и прехладе неки играчи слабије транирали, али би у наредним данима требали да се сви играчи ставе на располагање тренеру Бајићу.
Младен Ковачевић остаје у Кини
Почетак припрема је оставио недоумицу у играчком кадру када је у питању први нападач екипе Младен Ковачевић, који је био на проби у Кини где је тражио инострани ангажман. Та прича је завршена и сада је јасно да ће доскорашњи први нападач бечејске екипе своју каријеру наставити у најмногољуднијој земљи света у екипи Нантонг Жијун из Нантонга.
–С једне стране смо срећни што је то урадио а са друге стране изгубили смо можда најбољег играча али надам се да ћемо то надокнадити са појачањем које ћемо довести и која смо већ довели. Успели смо да ангажујемо пет играча и тражимо још једног нападача уместо Ковачевића. Презадовољни смо што ће његов одлазак бити осталим играчима додатни мотив да раде добро и да ће он тамо добро играти и отворити врата другим играчима. Од његовог трансфера ће и клуб имати користи тако да могу да кажем да смо задовољни урађеним послом, казао је Станојев.
Нашу екипу је у досадашњем току прелазног рока појачао „повратник“ Александар Мирков, који је дошао на позајмицу из новосадске Војводине, Новопазарац Мехмед Авдић, који је између осталих клубова током каријере играо и у трећој шпанској лиги, Милован Петрић, који је прошао све млађе категорије Војводине из Новог Сада, играо у Македонији и Вршцу и на крају Филип Бајић и Милош Живковић који су наступали у Суперлиги за екипу ОФК Бачке из Бачке Паланке. Последња двојица су сигурно најзвучнија појачања, али и од осталих „новајлија“ се очекују да заузму своје место у екипи и својим несумњивим квалитетом допринесу борби за опстанак.
–Мислим да смо јачи него прошле године и да ћемо уз добру припрему и одмах уз добар старт против Инђије успети да стигнемо чак и то осмо место. Биће тешко, реално је да ћемо бити у „Плеј-ауту“ и да ћемо се борити за опстанак али даћемо све од себе и докле год постоји имало теоријске шансе за пласман у тих осам ми ћемо се борити за то. Сви смо оптимисти и верујем се да ћемо остати у овом рангу такмичења, јасан је спортских директор нашег клуба.
Терен са вештачком травом ускоро у Бечеју
Осим припрема прве екипе у жижи интересовања људи из руководства нашег клуба јесте и велика новост када је у питању инфраструктура за рад ОФК Бечеј 1918 и самог Градског стадиона у Бечеју. Фудбалски савез Мађарске је поклонио нашем клубу терен са вештачком травом на радост свих људи у клубу.
–Добили смо терен са вештачком травом од Фудбалског савеза Мађарске уз велику помоћ људи из клуба ТСЦ из Бачке Тополе, наших ривала на терену али и наших великих спортских пријатеља на чему смо им веома захвални. Што се тиче реализације овог поклона треба да се одради „папиролошки“ део у смислу потребних дозвола, пројеката и других ствари које то прате. Нашли смо и локацију за тај терен па ће он бити саграђе иза западне трибине нашег Градског стадиона па ћемо имати на располагању главни терен, помоћни терен и терен са вештачком травом. Надам се да ће сви папиролошки послови бити решени што пре како би већ за наредну сезону могли да користимо тај нови терен. Он ће нам значити много и за прву екипу али и за рад са млађим категоријама, а његовим инсталирањем се отвара могућност да нам друге екипе долазе на припреме, казао је Дејан Станојев.

Синиша Ерак