Спорт

Прво место у домаћем базену

МИТИНГ „БЕЧЕЈСКА ЗВЕЗДА“
Традиционални међународни пливачки митинг ,,Бечејска Звезда 2018“, одржан је у суботу 8. децембра на затвореном базену УСКАО „Ђорђе Предин – Баџа“ где су се у изузетно занимљивом петочасовном надметању такмичила 307 пливачица и пливача из 23 клуба а епитет мешународног овом митингу дало је гостовање представника ПК Делфин из Темишвара и ПК Аква Стара из Бања Луке. Домаћи Пливачки клуб ПВК Бечеј – Свим стар је на овом такмичењу имао 45 представника који су били на висини задатка и што се тиче домаћинства а и у такмичраском погледу.
Наш клуб је био и екипни победник митинга са15 златних, 13 сребрних и 10 бронзаних медаља, за нијансу испред одличних представника новосадске Војводине и Пролетера из Зрењанина.
За најбоље у 2010 годишту пехарима су награђени Ана Ребека Нађнемеди, са три победе и Иван Пађан који је забележио два прва и једно друго место. Река Варга је са три победе била најбоља у 2007. годишту, док је исти успех остварила и Наташа Кекић, која је са три златне медаље понела епитет најуспешније у 2005. годишту, а штафета 4 x 50 метара мешовито је освојила сребрну медаљу.
Уз освајаче медаља и носиоце пехара за најбоље треба истаћи да су сви пливачи домаћег клуба на овом такмичењу поправљали своја најбоља времена и остварили добре наступе.
Викенд раније, тачније у суботу 1. децембра, Бечејци су били одлични и освојили 26 медаља на престижном митингу ,,Петре Ловаш“ у Темишвару, где су уз домаће, учествовали и пливачи из Мађарске и наше земеље.
Најбоље у својим генерацијама биле су Река Варга и Ана Ребека Нађнемеди а екипно су Бечејци били међу прве три екипе такмичења.
Овим резултатима су нашим пливачима најављена је одлична форма за митинг „Деда Мраз“ који ће овог викенда бити одржан у Новом Саду.

Синиша Ерак