PSMK: Három aranyérem

Modern táncversenyen taroltak a kultúrkör táncosai

Február 27-én, szombaton került sor a Subotica Dance Open 2021 elnevezésű modern táncversenyre a szabadkai Stars táncklub szervezésében. Több, mint száz produkciót láthatott és értékelhetett a zsűri. A megmérettetésen bemutatkoztak a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör társas- és modern tánccsoportjának legidősebb tagjai is.
– A jelenleg is fennálló vírushelyzet mint nagyon sok másra, sajnos a tánc világára is kihatott. Az elmúlt több mint egy évben sajnálatos módon nem tudtunk versenyeken, fellépéseken részt venni, ezért amikor megtudtuk, hogy a járványügyi szabályok betartása mellett tudnak versenyt szervezni, nem is volt kérdés, hogy ott szeretnénk lenni. Az elmúlt hetekben nagyon keményen gyakoroltunk és heti akár 8 órát is a próbateremben töltöttünk azért, hogy a lányok a lehető legjobb formájukat tudják hozni, amikor a színpadra állnak és bemutatják az új koreográfiákat, amik közül az egyiket a vírushelyzet ihlette, így a Covid-8 címet kapta. Emellett a Roulette című koreográfiával mutatkoztunk be, valamint tánccsoportunk kiválósága Bozsóki Nina Someone You Loved… című szóló produkcióját láthatta a szakmai zsűri. Három aranyéremmel, és újult erővel tértünk haza, abban reménykedve, hogy az idei évben már a tavalyival ellentétben, több versenyen is megtudjuk mutatni tehetségünket – nyilatkozta Gyurcsik Heléna, a felnőtt csoport vezetője.
Az óbecsei táncosok három produkcióval indultak a versenyen, két csoportos koreográfiával, valamint Bozsóki Nina szólótáncával. A versenyt követően a lányok szívesen megosztották velem örömüket és élményeiket.
– Hosszú idő után végre újra versenyezhettünk. Az egész csoport alig várta ezt a napot, hiszen a versenyek hangulata elképesztő. Szinte egy év után újra láthattunk sok ismerős arcot, másik táncosokat, akik az ellenfeleink voltak. Én nagyon meg vagyok elégedve, mert a sok kiesés és nehézség ellenére tartottuk a szokásos színvonalat, és pozitív visszajelzést is kaptunk a rendezőktől. A korlátozásoknak megfelelően a lehető legtöbb próbát megtartottuk, és ezt az eredmények is mutatják, hiszen mindhárom koreográfia első helyet ért el – mondta Bozsóki Nina.
A csoport megkapta a verseny igazgatójának különdíját, azaz meghívást a bulgáriai Borovecbe, ahol április végén kerül sor egy nemzetközi versenyre. A csoportvezető azt mondja, ha a járványhelyzet megengedi, az óbecsei táncosok ott lesznek a bulgáriai versenyen.
– A táncversenyek már 15 éve fontos szerepet töltenek be az életemben. Ez a több, mint egy éves kiesés a járványhelyzet miatt nagyon nehéz volt. Hiányzott az izgalom, az izzasztó próbák és minden ami a felkészüléssel jár. A verseny előtti hetekben több, mint heti 8 órát töltöttünk a próbatermekben és keményen készültünk, és ahogy Nina is mondta, ennek meg is lett az eredménye. Nagyon büszke vagyok magunkra, hogy ilyen rövid idő alatt így fel tudtunk készülni. Nagyon sok szép koreográfiával és erős táncosokkal találkoztunk. Izgatottan várjuk a következő megmérettetéseket. Őszintén remélem, hogy ott tudunk lenni a bulgáriai megmérettetésen is – mesélte Beretka Karina, aki ugyanúgy, mint Bozsóka Nina, hosszú évek óta a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör modern tánccsoportjának tagja.

D.P.