Simonida Mandić hosszú idő után az óbecsei közönség előtt

Simonida Mandić februárban ismét az óbecsei közönség előtt játszott, azon a színpadon, ahol egykor megtette az első lépéseket a színészet világa felé. Évekig az Óbecsei Városi Színház ifjúsági csoportjának tagja volt, majd beírta a Színészeti Akadémiát Szarajevóban. Diplomázása után hazatért és a Gideon csomója című duodrámával állt a nagyérdemű elé.
A Johnna Adams amerikai írónő szövege alapján íródott duodrámát Bojana Milanović újvidéki színésznővel közösen adja elő Simonida Mandić, aki azt is elmondta, hogy egyelőre még nem tudja hol, melyik városban fogja folytatnia színészi tevékenységeit.
– Ami biztos, hogy a következő projektem is Óbecsén fog megvalósulni, mégpedig itt, a Városi Színházban. Igor Pavlović rendezésében a Családi történetek című darabon dolgozunk. Hogy mit hoz a jövő, és hol fogom tovább építeni a karrierem, még a jövő titka. Tény, hogy csodálatos négy évet töltöttem el Szarajevóban, ahol rengeteg új tapasztalatot szereztem, sokat tanultam, sok új ismeretséget, barátságot kötöttem, ugyanakkor Óbecséhez és Újvidékhez is kötődök.
Zdravko Petrović, a Városi Színház igazgatója elmondta, hogy a 2021-es évet erőszakellenes tematikával indították. Az év elején játszott előadások és filmek, amelyeket a Városi Színházban mutattak be, különféle módon foglalkoznak az erőszakkal, különböző szögből közelítették meg azt, ami rendkívül fontos. A Gideon csomója, a Családi történetek és az Osztályellenség darabok mellett februárban az Egyedüli kijárat (Jedini izlaz) című hazai filmet is megtekinthették az óbecseiek.

D.P.