PSMK: Költészet-napi szavalóverseny

Magyar költők versei a kultúrkör hagyományos vetélkedőjén

A Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör és a Perem Magyar Színházi Egyesület Költészet-napi szavalóversenyt szervez községünk általános iskolásai számára, melyre 2021. április 9-én, pénteken 15 órai kezdettel kerül sor a Petőfi kultúrkörben.
A szervezők elmondása alapján a versmondók egy szavalattal nevezhetnek be a megmérettetésre, mégpedig kizárólag magyar költő versével, amellyel másik versenyen még nem értek el helyezést, illetve nem nyertek díjat. Négy kategóriában zajlik majd a vetélkedő: 1. és 2. osztályosok, 3. és 4. osztályosok, 5. és 6. osztályosok, valamint a 7. és 8. osztályosok mezőnyében.
A pályázat szövege szerint minden iskolából több versenyző is jelentkezhet kategóriánként. A benevezés határideje: április 5-e, hétfő, 13 óra. A szavalóversenyre jelentkezni a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben lehet személyesen, esetleg a kultúrkör címére lehet elküldeni írásos formában (Nikola Tesla 38, Pf: 51), vagy a psmk@stcable.net e-mail címre.
A szavalóverseny a budapesti Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg. Ha a járványügyi helyzet miatt nem kerülhet sor a rendezvény megtartására, akkor online fog zajlani a vetélkedő – mondták a szervezők.
A költészet világnapját március 21-én ünneplik azzal a céllal, hogy a költészet által támogassuk a nyelvi sokszínűséget. Emellett, e nap célja a költészet olvasásának, írásának, megjelentetésének és oktatásának népszerűsítése. A magyar költészet napját április 11-én, azaz József Attila születésnapján ünnepeljük. Ebből az alkalomból minden évben irodalmi műsorokkal, könyvbemutatókkal, költőtalálkozókkal és szavalóversenyekkel tisztelgünk a magyar költészet előtt.

D.P.