Млади на Градској пијаци нудили фарбана јаја у хуманитарне сврхе

Активисти Бечејског удружења младих (БУМ) су протеклог викенда поводом католичког Ускрса офарбали 210 јаја и захваљујући донацијама грађана који су их откупили на Градској пијаци, у хуманитарне сврхе прикупили 10.500 динара.

Прво је група од 10-ак активиста у петак офарбала и украсила јаја, а већ наредног дана их понудила суграђанима. Група од шесторо активиста учествовала је у продаји јаја на градској пијаци, а током акције су поштоване мере заштите од корона вируса. Захваљујући донацијама око 50 грађана прикупљен је новац који ће бити усмерен за побољшање услова живота једне породице у Бачком Градишту.

Јаја, као симбол овог великог празника, осим фарбом, украшена су логом БУМ-а, али и једним новим. Наиме, ове године се акцији „Ускршњи БУМ“ придружила нова нова група младих, учесници пројекта „Иновативним активизмом у борби против корупције“. Они су покренули иницијативу чији је назив КАКО (Креативни антикорупцијски оптимисти) и планирају уметничким перформансом у мају да скрену пажњу на проблеме у заштити животне средине.

Други део овогодишње традиционалне акције „Ускршњи БУМ“ биће реализован у суботу 1. маја јер верници наредног дана по јулијанском календару обележавају највећи хришћански празник.