Óbecse

Új otthonban a Džilitov család

Összefogva segítettek a polgárok a rászoruló családnak

Több hónap munka és felújítás után végre beköltözhetett új otthonába a Džilitov család. Jovana Sajić az újvidéki Sunce egyesület titkára, a Mišo Bočulov által vezetett Budi heroj egyesület és annak tagjai, Sasa Plavšin vállalkozó és csapata, valamint további 20 önkéntes dolgozott azon az elmúlt időszakban, hogy biztonságosabb életet biztosítson ennek a családnak, főleg a kis Ljiljanának, aki cerebrális parézisban szenved. A lány súlyos fogyatékossággal küzd, kerekesszékben ül, nem beszél, nem eszik egyedül, hallókészüléke van.
Az anyuka, Ilona Džilitov meghatódva, a könnyeivel küszködött, amikor beléptek a házba. Nagyon hálás mindenkinek, aki segített a családjának.
– Nagyon boldogok vagyunk, én is, és a gyerekek is. Rengeteget jelent ez nekünk. Így sokkal könnyebb lesz számunkra az élet, valamint biztonságosabb a gyerekekre, főleg Ljiljanára nézve. Ők a legfontosabbak nekem, úgyhogy főleg miattuk nagyon köszönjük mindenkinek, aki valamilyen módon hozzájárult ahhoz, hogy új, biztonságosabb otthont kapjunk – mondta Ilona Džilitov.
Több, mint húsz cég fogott össze e nemes cél érdekében. Volt, aki építőanyagot, bútort biztosított, míg mások asztalos, illetve kőműves munkát vállaltak, vagy az udvar rendezésében segédkeztek. De mindenkit egy cél vezérelt, hogy jobb életkörülményeket teremtsen a nehéz sorsú Džilitov családnak.
Óbecse község logisztikai támogatással járult hozzá az akció sikerességéhez. A helyi önkormányzatból azt mondják, ez a tett mindenki számára példaként szolgálhat, hogy összefogva mekkora örömet lehet szerezni másoknak, főleg, ha ilyen esetről van szó, mint a Džilitov család helyzete, akiknek óriási szükségük volt a segítségre.

D.P.