Óbecsei úszók sikerei Újvidéken

Tizenegy érem a körzeti úszóversenyen

Március 18-án, csütörtökön került sor Újvidéken a dél-bácskai körzet iskolai úszóbajnokságára. Óbecse község Sportszövetségének képviseletében 47 úszó vett részt a megmérettetésen. Az általános iskolások 50 méteren kraull-, hát-, mell- és delfinúszásban, míg a középiskolások 100 méteren szintén kraull-, hát-, mell- és delfinúszás kategóriában mérettették meg magukat.
Az óbecsei úszók 11 aranyéremmel tértek haza, valamint 11 ezüstérmet és 7 bronzérmet is magukénak tudhattak.
– Legnagyobb sikereket az óbecsei, verbászi és újvidéki tanulók értek el a dél-bácskai körzeti úszóversenyen. Nagyon büszke vagyok rá, hogy az óbecsei diákok ilyen eredményekkel fejeztek a megmérettetésen és a legjobbak közé sorolják őket. Hálával és köszönettel tartozunk a helyi önkormányzatnak, hogy egyáltalán elmehettünk erre a versenyre, hiszen a támogatásuk nélkül ez nem sikerült volna. Sokat készültek a gyerekek, de amint az az eredményeket is látszik, a kemény munka meghozta a gyümölcsét. Remélem a köztársasági versenyen is képviseltetni tudjuk majd magunkat – mondta Jovan Ječanski, Óbecse község Sportszövetségének elnöke.
A köztársasági versenyre továbbjutott Jana Pejić, a Sever Đurkić Általános Iskolából, Babenyác Márton és Bada Mia a Petőfi Sándor Általános Iskolából, Nagynémedi Anna Rebeka, Varga Réka és Ivan Pađan a Samu Mihály Általános Iskolából, Vanja Stepanov, Jovana Srdanov, Teodora Majstorović és Boris Mrkšić a Zdravko Gložanski Általános Iskolából, valamint Nataša Kekić, aki a Műszaki iskola első osztályos diákja. Az Iskolák Köztársasági Úszóversenyére az idei iskolaévben Belgrádban kellene, hogy sor kerüljön.
Óbecse község fedezte az útiköltséget, valamint vizet és reggelit biztosított a fiatal úszóknak, akiket a megmérettetésen reggelén a szülők és edzők mellett Dane Mandić, a KT ifjúsággal, sporttal és idegenforgalommal megbízott tagja, valamint Jovan Ječanski, Óbecse község Sportszövetségének elnöke kísért ki a buszra.

D.P.