ВестиДруштво

ПУ „Лабуд Пејовић“: Реконструкција објекта у улици Герберових

Предшколска установа „Лабуд Пејовић“ организовала је јавну презентацију радова који су најављени као реконструкција објекта који се налази у дворишту главне зграде и има посебан улаз из улице Герберових.

Овај објекат је до скоро био коришћен за потребе Дневног боравка. Како је представљено у оквиру овог објекта има неколико просторија и две веће собе које ће омогућити да се у централном градском вртићу повећа број деце и да се прошире капацитети.

Директор ПУ „Лабуд Пејовић“, Горан Страјнић рекао је да је овај пројекат, пре свега, намењен повећању капацитета установе у оквиру програма који је иницирао оснивач установе, Општина Бечеј, са укидањем плаћања услуга боравка деце прошле године.

Како је неопходно да се за потребе овог програма обезбеде и просторни капацитети за пријем више деце ова установа је конкурисала код Министарства просвете за средства у износу од 3 милиона динара да се реновира део централног објекта.

Министарство просвете у сарадњи са Светском банком наменило је средства за 5 предшколских установа, за адаптацију простора и опремање. Једна од тих пет установа је и ПУ „Лабуд Пејовић“ , односно овај објекат у улици Герберових.

Ово ће омогућити да се на годишњем нивоу прими око 300 деце. Радови би требало у комплету да буду реализовани током овог лета да би већ од септембра у овај простор биле смештене бар две групе.

Након завршетка радова капацитети ове установе биће повећани за 50 нових места за упис деце.