Пудинг са хлебом (Bread pudding)
Потребно:
700 грама белог хлеба (или кифле, плетенице)
5 јаја
½ литре млека
2 дл неутралне слатке павлаке за кување
3 ванил шећера
100 грама сувог грожђа (чоколаде, цимета, банане, нутеле по жељи)
100 грама путера
200-250 грама шећера, или по укусу
Исећи хлеб на кришке, намазати сваку кришку путером, облино и поређати у плех допола преклопљенe кришке укосо или исећи на веће коцкице па сваку мало премазати путером. Умутити јаја са шећером,додати млеко, слатку павлаку, ванил шећер и грожђице (претходно натопљене у топлој води па оцеђене) и прелити хлеб. Пећи у рерни на 180 степени док се не згусне и док се не направи лепа корица, око пола сата до 45 мин. Служити топло са неким преливом од воћа или карамел преливом или посути циметом. Уместо сувог грожђа може да се стави и сецкане чоколаде, количина по жељи, изгњечене или сецкане банане, кашике нутеле … Рецепт може лако да се модификује по укусу.