Тежак ритам у септембру

ФУДБАЛ – СРПСКА ЛИГА ВОЈВОДИНА

Након две стартне победе, фудбалери ОФК Бечеј 1918 су у утакмицама трећег и четвртог кола Српске лиге Војводина забележили два пораза идетичним резултатом 2:1. Изабраници Милана Белића су први неуспех доживели у Руми где их је савладала екипа 1. мај која је дошла до предности од 2:0 у раној фази меча, а једино што је наша екипа урадила био је гол Илије Ердељана из пенала у 65. минуту.
Прошле суботе је на Градском стадиону у Бечеју гостовао Железничар из Панчева који је до тада имао све победе и у Бечеј је дошао са намером да настави победнички низ у чему је и успео. Након првог дела игре гости су водили са 1:0, а изједначење домаћинима је донео Жарко Кобиљски изванредним поготком у 53. минуту. Гости су до краја нападали што им се исплатило у 75. минуту када је голман домаће екипе по други пут вадио лопту из своје мреже.
–У суботу смо пред собом имали једног квалитетног противника који је до тада имао све три победе и у већем делу утакмице смо му добро парирали. Нажалост у јеку наше иницијативе добили смо други гол који нас је „пресекао“ што је и био разлог пораза. Мислим да је моја екипа добро „стојала“ на терену, упркос својој младости, кадровским проблемима и промени система игре. На крају сам задовољан игром али нисам задовољан што нисмо кући узели бодове, кратко је утакмицу против лидера на табели прокоментарисао Милан Белић, шеф стручног штаба наше екипе.
Говорећи о наставку сезоне и ономе што очекује његову екипу он је истакао да им распоред не иде „на руку“ пошто за викенд гостују у Пригревици екипи Братство 1946 (са истим ривалом су у среду 11. септембра, након закључења овог броја „Бечејских дана“ одиграли утакмицу Купа), па затим дочекују неугодну Козару из Банатског Великог Села а након тога иду у госте Омладинцу у Нове Бановце и Динаму 1945 у Панчеву. Осврћући се на одигране утакмице Белић истиче да је све у свему задовољан стартом сезоне.
– С обзиром да смо у прва два меча имали две победе а и у поразима смо пружили дорбу игру могу бити задовољан почетком сезоне. Неки зацртани план смо у испунили у циклусу од прве четири утакмице. Предстоје нам веома тешки мечеви са екипама које желе да буду у врху табеле где ћемо видети где смо и какви смо. Петар Илић који је током лета дошао као велико појачање у нашу екипу је у такмици у Руми „зарадио“ неугодну повреду ребара због које није могао да тренира неколико дана. Надам се да ће бити спреман за утакмицу са Козаром. Све у свему, предстоји нам много борбе да се ове године стабилизујемо као клуб и да будемо у горњем делу табеле и надам се да ћемо у томе и успети, завршио је Белић.

С.Е.