Спорт

Одличан старт Војводине

ФУДБАЛ – ВОЈВОЂАНСКА ЛИГА СЕВЕР

Две победе и два нерешена исхода учинак су фудбалера Војводине из Бачког Градишта у прва четири кола Војвођанске лиге група Север. Изабраници младог стручњака Лазара Дабижљевића вероватно нису могли ни замислити бољи старт дебитантске сезоне у четвртом рангу такмичења а показатељ добре игре и озбиљног приступа је и чињеница да су једина екипа која још увек није примила гол.


Први бод својен је у првом колу у Адорјану када су против домаће Тисе мреже мировале, а прва победа остварена је на терену Спортског центра Ђорђе Тапавица – Џоја када је побеђена екипа ЧСК из Челарева. Историјску прву победу екипи Војводине у овом рангу такмичења донео је Марко Бубања голом са беле тачке у 48 минуту игре, а треба посебно истаћи и Исидора Милованова, голмана домаћих, који је у 73. минуту одбранио једанаестерац и тако сачувао сва три бода у Бачком Градишту. Наредна победа остварена је у трећем колу у Турији када су Градиштанци славили са 2:0 (1:0) головима Марка Бубање и Димитрија Илића. Прошлог викенда је у Бачком Градишту гостовао Таванкут а након 90 минута мреже су мировале за најнепопуларнијих 0:0.
– Ово је старт сезоне за памћење и само нека потраје што дуже. Освојених осам бодова без примљеног гола и треће место на табели почетак је какав сам само могао да пожелим. Наравно, све ово не би могли да постигнемо без редовног тренирања и максималног залагања свих момака, како на тренинзима, тако и на утакмицама, кратко је прокоментарисао учинак у прва четири кола Лазар Дабижљевић, шеф стручног штаба Војводине.
Млади стручњак не крије задовољство урађеним на почетку сезоне а такође и атмосфером у клубу.
–Тренутно сам задовољан свим стварима која ме окружују у фудбалском свету, а како и не бих био јер као најмлађи тренер сениора одлазим срећан на тренинге и утакмице а још срећнији се враћам. Поред тога сам уписао и УЕФА „А“ лиценцу за тренера што ми даје додатни мотив да постанем још бољи. Наравно све ово не бих успео без ФК Војводине, њеног председника Горана Кудрића и целог Управног одбора, мог помоћника Рајка Раковића и наравно свих фудбалера који чине један озбиљан тим где влада права породична атмосфера, где сви дишемо као један. И овом приликом им се захваљујем на прелепим тренуцима које заједно пролазимо од септембра прошле године па све до сада, у даху говори Дабижљевић.
Идилу у Бачком Градишту кваре повреде појединих играча, али радују вести да се и повређени играчи полако враћају на терен што ће свакако много значити новајлији у овом рангу такмичења у остварењу основне амбиције тј. опстанку у лиги.
–Још увек упознајемо лигу а и раније сам истицао да не бих желео да смо само туристички у Војвођанској лиги па надам се да нећемо ни бити. Тренутно смо на добром путу али не требамо се никако опуштати пошто нас чека још пуно утакмица. Не смемо да „полетимо“, да мислимо да смо већ завршили посао. Tреба да чврсто останемо на земљи и наставимо да радимо као до сада. У наредна два кола очекују нас две тешке утакмице, прва против Бајше у гостима а потом дочекујемо Крила Крајине из Бачке Паланке. Бајша је јака и чврста екипа, дуги низ година игра ову лигу и свакако је добро познаје, као и екипа из Бачке Паланке. На нама је да идемо да се надигравамо, никако да се бранимо, јер ја не волим дефанзивни фудбал и надам се да ће нам таква, нападачка игра донети још радости, као и у претходна четири кола, завршио је Лазар Дабижљевић.

  С.Е.