Првенство Србије у спринту

Круна сезоне кајакашког спорта у Србији било је Првенство Србије за све узрасте које је прве недеље септембра одржано у Београду.
Бечејци су у сениорској конкуренцији освојили две медаље, по једну златну и сребрну. Двојац Марко Томићевић и Лука Стојков је тријумфовао у трци на 1.000 метара, док је на дуплој краћој деоници био други, а четврто место је заузео на деоници од 200 метара. Лука Стјков је био четврти у К-1 на 500 метара, док је четверац у саставу Марко Томићевић, Александар Хаднађев, Милош Стојков и Лука Стојков трку на 200 метара завршио на седмом месту.
ККК Бечеј је у у конкуренцији сениора заузео девето место у екипном поретку.
Изузетан наступ је остварио кадет Марко Мишковић који је успео да освоји две златне медаље у свом узрасту. Он је био први у К-1 на 200 метара, а до злата је дошао и у пару са Немањом Грчићем у дисциплини К-2 на 500 метара. Бечејци су имали представнике само у те две трке, па су заузели девето место у генералном пласману кадета.
Једину медаљу у јуниорској конкуренцији освојио је четверац у саставу Немања Грчић, Милош Стојков, Марко Мишковић и Љубомир Грчић у трци на 1.000 метара. Миодраг Икадиновић је био седми у К-1 на 500 метара, као и Милош Стојков у К-1 на 200 метара. Љубомир Грчић је био седми, а Миодраг Икадиновић осми у К-1 на 1.000 метара, док је двојац који су чинили Александар Хаднађев и Љубомир Грчић заузео шесто место у К-2 на 1.000 метара. Оствареним резултатима Бечејци су заузели шесто место у генералном поретку клубова у јуниорској конкуренцији.
Масимо Штевин је био једини представник Кајак кану клуба Бечеј у конкуренцији пионира и заузео је два пета у дисциплинама К-1 на 500 и 1.000 метара, па су његови бодови допринели томе да наш клуб заузме 14. позицију у укупном поретку пионира. Треба посебно похвалити овог дечака који је „на својим леђима“ изнео целу сезону за наш клуб у пионирској конкуренцији где је пружао веома добре наступе.
Гледајући свеукупни пласман у све четири узрасне конкуренције Кајак кану клуб Бечеј је заузео десето место у генералном поретку свих клубова наше земље. Овогодишњи првак Србије је екипа Зорке из Шапца.

С.Е.