Радичевић у новом сјају

Мештани села Радичевић и ових последњих неколико недеља које су за нама наставили су са организованим акцијама нa уређењу села. Промена у селу је сад већ веома видљива јер радило се плански а и све је више учесника и све су озбиљније интервенције на терену. Паралелно са уређењем и кошењем већих травнатих и некада запуштених површина, посебно у најфреквентнијим деловима у селу, радило се последње две недеље и на уређењу и реконструкцији инфраструктуре спортских терена и паркова у близини центра.

„Прво што смо урадили је онај потез поред главног друма који иде од Бечеја према Србобрану. Тамо је било доста шибља и дивљег растиња и било је прилично запуштено. То је сад раскрчено. Након тога смо се пребацили на шири центар села. Најкритичнији нам је био парк иза трибина и цркве. Ту смо до сада имали две велике акције и мислимо да ће ту бити потребно да се уради сигурно бар још једна велика радна акција. Ту има доста високог растиња, шибља, доста сувих стабала. План нам је да тај део доведемо у фазу да може да се простор покоси и уреди, да се до јесени поваде пањеви који су остали од сувог дрвећа и да онда заједничким снагама обезбедимо нове саднице како би се тај парк попунио и још више озеленио. У наредном периоду планирамо да наставимо са великим радним акцијама недељом и спорадичним мини радним акцијама у току радне недеље. Конкретно у недељу 11.07.2021. планирамо да целу улицу Филипа Кљајића прођемо са моторним тестерама и са тримерима и уредимо је како би и та улица добила нови сјај. У плану нам је истог дана и уређења дела парка у улици Бранка Радичевића, на местима где је парк доста запуштен. Удружење мештана је преко општине Бечеј успело да обезбеди постављање додатна нова четири рефлектора за бетонски фудбалски терен како би деца могла да уживају у фудбалу и у вечерњим сатима. Такође од својих средстава удружење је поставило и два нова рефлектора на кошаркашки терен тако да је и тај терен сада осветљен како треба. Општина Бечеј на челу са Данетом Мандићем пружа све већу подршку удружењу па се заједнички пројекти нижу и реализују један за другим. На бетонском терену код травнатог фудбалског терена смо извукли нове беле линије, а општина нам је обезбедила материјал да се иза голова поставе заштитне мреже које до сада никад нисмо имали, а ми смо их сами изварили, офарбали и поставили. Таман смо били дошли у фазу да је терен био тотално уништен а сада је активиран баш када је најпотребнији младима који су на распусту, а чињеница је да клинаца има баш доста у селу. Још једна ствар, у току је реализација пројекта постављања камера на бетонском терену и у школском дворишту. Поставили смо десет нових канти за смеће у центру села, офарбали смо клупе, освежили центар. Свака подршка нам је добродошла јер немамо намеру да станемо.“ – рекао нам je један од организатора ових акција.

Представници општине Бечеј су у последњих неколико акција заједно са мештанима сваког викенда на локацијама на којима се ради. Акцији уређења села присутвовао је Дане Мадић, члан општинског већа задужен за спорт, омладину и односе са јавношћу, као и представници бечејске Канцеларије за младе.

„Пре само две недеље ми смо у кабинету председника општине одржали састанак са мештанима Радичевића где смо прецизирали будућност наше сарадње и ево данас смо овде на терену како бисмо видели резултате нашег договора. Мештанима Радичевића смо овом приликом уручили грађевински материјал за заштитне мреже за голове и оно што је занимљиво, што је за сваку похвалу, је да су они сами у оквиру својих радних акција већ монтирали конструкцију док смо им данас испоручили мреже али и другу спортску опрему у виду голова и табли за кошеве за кошаркашки терен у школском дворишту. Канцеларија за младе је такође учествовала у овој акцији и донирали су неколико лопти. У име општине Бечеј морам да кажем да ћемо ми увек бити уз мештане Радичевића, посебно уз ову децу и омладину, у свим њиховим организацијама, свим активностима и акцијама који они организују. Такође желим да похвалим велику енергију који су они показали на овим акцијама. Ова наша сарадња је доказ да смо сви на истој страни, да имамо исте циљеве и да ћемо заједничком енергијом побеђивати све оне изазове који представљају тренутно проблеми у Радичевићу. Оно што нам сад следећих неколико дана предстоји је да се следеће недеље поставе и нове канте за отпатке у центру села, да се уради видео надзор и још бар 4 рефлектора за осветљење терена. Мислим да ће након свих ових активности на уређењу села, на уклањању сувишног зеленила и уређењу спортских терена центар села засијати новим сјајем.“ – рекао је Дане Мандић само неколико дана пре него што је већи део послова већ обављен.