Друштво

Радионица за будуће ђаке прваке

У Основној школи “Петефи Шандор”, у петак, 24. фебруара одржана је радионица за будуће ђаке прваке. Оваква дружења са предшколцима постала су пракса јер се организују већ низ година уназад како би се деци на занимљив начин приближила школа, обавезе, сам простор, како би упознали учитељице и што боље се припремили за нове изазове који их чекају и које школа пред њих ставља.

Ове године тема радионице је био маскембал, па су деца могла да дођу маскирана, а дочекале су их учитељице Даниела Симин,Ибојка Банко, Моника Туфегџић иВаштаг Гебер Јудит. Малишани су се дружили у свечаној сали школе, правили су маске, кловнове, рецитовали, плесали и играли се.

Осим деци школа је пружила могућност и родитељима да се упознају са њиховим радом наставним и ваннаставним активностима. Директор школе, Балог Вираг Жолт је примио родитеље, одржао презентацију и упознао их са свим што ова школа може да понуди. Такође, педагог, Корачоњи Тинде, презентовала је родитељима са којим све потешкоћама могу да се суоче приликом поласка детета у школу и о томе како задржати концентрацију код деце у првим школским данима. Ово је била права прилика да родитељи будућих првака добију одговоре на нека питања или недоумице које имају, а на располагању им је био и психолог школе Врачарић Бранислава. Између осталог могли су и да упишу своје дете у школу за време трајања радионице, уколико то већ нису учинили.

По осмесима на дечијим лицима, могло се закључити  да време које су креативно провели са својим вршњацима и први сусрет са школом за њих представља диван догађај, што је веома битно у њиховом узрасту. Школа јесте место где ће они стицати знање али учитељице су се овом приликом потрудиле да то прикажу  на један занимљив и безбрижан начин, како би схватили да “школа није баук”.

Упис у ОШ “Петефи Шандор” траје и даље, своје дете можете уписати сваког радног дана од 8 до 14 часова у секретеријату школе или путем телефона 6915-692, па пожурите, још није касно да посетите ову школу јер свакако вреди видети једну од лепших, а свакако највећу школу у нашој општини.

Б.С.

Редакција

Медиум доо, Редакција Бечејских дана Адреса: Золтана Чуке 18, Бечеј

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *