Óbecse

Régi mesterségek nyomában

A péterrévei Samu Mihály Általános Iskola versenyfelhívása általános iskolásoknak

Általános iskolás diákoknak hirdet kutatómunkával járó versenyt a péterrévei Samu Mihály Általános Iskola. A Régi mesterségek nyomában címmel meghirdetett vetélkedőre két kategóriában: az 5-6. osztályosok és a 7-8. osztályosok mezőnyében várják a jelentkezőket. Mindkét kategóriában két fős csapatok vehetnek részt a versenyen, és egy iskolából több csapat is benevezhet.
A verseny egy levelező fordulóból és egy élőben lebonyolított döntőből áll. A vetélkedő levelező fordulójára egy régi mesterséget kell bemutatni PowerPoint prezentációval, ami tartalmazhat hanganyagot, videót és képeket is. A pályázati anyagok beküldési határideje december 15. A döntőre a legjobb, legötletesebb anyagok szerzőit hívják majd meg a szervezők, akik a továbbjutókat január 10-éig értesítik majd a döntésükről.
A döntőt a péterrévei Samu Mihály Általános Iskolában tartják meg 2019 januárjának a végén. A döntőben a versenyző csapatok egy legfeljebb 10 perces előadás formájában ismertetik majd az első fordulóba beküldött anyagot, és a régi mesterséghez tartozó tárgyakat, termékeket is
bemutathatnak.
A munkákat és a versenykiírással kapcsolatos kérdéseket a regimestersegeknyomaban@gmail.com e-mail címen várják a szervezők. A levélben az alábbi adatokat kell feltüntetni: a csapattagok neve, osztálya, a választott csapatnév, a felkészítő tanár neve és az intézmény neve.

Fehér Rózsa