Друштво

Ревија науке у Гимназији

Манифестација Дани науке, ове године под паролом Game of thinking (Игре размишљања), одржана је од 15. до 18. априла под кровом бечејске гимназије, по осми пут. Током четири дана медијатека ове средњошколске установе била је поприште слављења науке и истраживања.

Предавања су држали садашњи ученици, као и бивши гим-назијалци а данас реномирани стручњаци у својим областима. Ученици III разреда Теодора Аврамов и Дејан Марјановић одржали су презентацију „Ардуино или како ухватити корак са светом“, студент мехатронике Далибор Белић је одржао предавање „Web development“, проф. др Живко Стакић је предавао „Пут до научног звања и дани после“, док је олимпијац Чаба Силађи говорио на тему „Наука и спорт“.

Осим предавања, Дани науке су укључивали и презентације радова пројектне наставе која се другу годину за редом систематски организује у овој школи. Прваци су се бавили темом златног пресека, други разреди екологијом, док су трећаци истраживали проблематику људских права. Ауторе најбољих пројеката, према оцени жирија, очекује наградно путовање.
Манифестацију је подржала Канцеларија за младе Општине Бечеј.

И.К.