ДруштвоПолитика

„Само локално“ не излази на изборе

На крају седнице испред групе грађана “Само локално” одборник Милан Бокун се обратио одборницима јер је према његовим речима вероватно ово крај њиховог парламентарног деловања с обзиром да ова група неће изаћи на изборе.

У изјави за новинаре након седнице Милан Бокун је и званично потврдио став да ова група грађана неће изаћи на предстојеће изборе.

„Само локално је донело одлуку да не излази на изборе. Наша првобитна одлука је била да изађемо иако су услови такви какви су и да неке опозиционе странке желе да иду на бојкот, ми то тада нисмо прихватали и мислили смо да треба да се боримо. Међутим услови за излазак су се драстично променули са овим ванредним стањем. Сматрамо да не треба да доводимо људе у опасност, посебно што ово није завршено, на југу Србије се још увек повећава број заражених. Притом и нотари не могу да прикупљају потписе у нашој канцеларији а ми немамо услова за тако нешто, мислимо да овако свакако нису исти услови које су имали други када су прикупљали потписе. Све то на крају је био разлог зашто смо донели ову одлуку. Ми не желимо да наше контролоре, а то је озбиљан број људи, доводимо у опасност.“

Како ће изгледати рад скупштине након ових избора?

“Колико знамо Бечеју су проглашене до сада 4 листе. Ми из групе грађана не сматрамо ниједну од њих опозиционом листом, то су све организације које сарађују у неком смислу са влашћу или ће бити нека лажна опозиција. Грађани ће оценити да ли ово што смо ми радили ове четири године њима фали и да ли је потребно, да буде један корективни фактор као што смо ми били. На грађанима је да одлуче шта да раде. Ми никога нећемо фаворизовати или позивати наше грађане да изађу да гласају за некога иако све ове опције сматрамо лошим али нећемо ни позивати грађане да бојкотују, мислим наравно на грађане које би нама дали поверење да смо изашли на изборе. Мислим да грађани могу сами да одлуче да ли има неког за кога би гласали у овом тренутку.”