ДруштвоСервис

Саопштење за јавност поводом ванредног стања

Бечеј, 16. март

У 13 часова је у општини Бечеј заседао Штаб за ванредне ситуације општине Бечеј и након одржане седнице издао следеће Саопштење као и Обавештење о функционисању мобилног тима за помоћ и доставу потрепштина лицима старијим од 65 година, којима је од стране Владе Србије препоручено да не напуштају своје домове током трајања ванредног стања.


САОПШТЕЊЕ за јавност поводом ванредног стања

Штаб за ванредне ситуације општине Бечеј, на основу Одлуке о увођењу ванредног стања од стране Владе републике Србије , прихвата спровођење и примену свих Мера које је прописала Влада Републике Србије и доноси следеће мере:

  1. Прекид рада предшколских установа и Дневног боравка за децу и младе са сметњама у развоју на територији општине Бечеј, почевши од понедељка 16.03.2020. године
  2. Прекид рада свих спортских објеката на територији општине Бечеј, почевши од понедељка 16.03.2020. године
  3. Од понедељка 16.03.2020. године уводи се скраћење радног времена угоститељских објеката (ресторана, кафића, барова и осталих угоститељских објеката) од 08.00 до 20.00 часова. У угоститељским објектима током радног времена у затвореним просторијама дозвољено је присуство највише 50 (педесет) лица а надлежне инспекције вршиће појачану контролу угоститељских објеката.
  4. Начелнику општинске управе, јавним предузећима и установама чији је оснивач Општина Бечеј налаже се мера да омогуће рад од куће тешким хроничним болесницима и лицима старијим од 60 година као и женама које имају децу до 12 година старости.
  5. Образују се мобилни тимови за пружање услуга свим грађанима старијим од 65 година на територији општине Бечеј, мобилни тим за безбедност, мобилни тим за здравље и мобилни тим за комуналне делатности.

Апелујемо на све грађане општине Бечеј да примењују појачане мере хигијене, да буду одговорни и понашају се у складу са препорукама Владе Србије и Министарства здравља. Посебно молимо популацију старију од 65 година, наше пензионере, да остану у својим кућама и становима и смање контакте на најмању могућу меру, а све у циљу заштите здравља грађана општине Бечеј.

Председник општине, Бечеј  Драган Тошић


ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ПОВОДОМ ВАНРЕДНОГ СТАЊА – мобилни тимови

 Поводом Одлуке о увођењу ванредног стања у Републици Србији,

Општина Бечеј обавештава све грађане да је успостављен контакт центар и оспособљен мобилни тим који ће бити на услузи свим грађанима старијим од 65 година у периоду трајања ванредног стања, ради пружања услуге набавке најпотребнијих животних намирница и медикамената, уколико старије особе немају могућност да им млађи чланови породице, рођаци, комшије или пријатељи изврше набавке. Мобилни тим ће дежурати сваког дана у периоду од 8:00 до 20:00 часова, а грађани којима је неопходна помоћ могу се обратити контакт центру на следеће бројеве телефона:

0800-021-100 и

064/8491-851

Изузетно у случају преке потребе или неопходних информација током ноћи се може контактирати овај број:

064/8959-011

Грађани из тачке 1. овог обавештења дужни су да члановима тима припреме списак неопходних намирница или лекова, као и новац у коверти и предају их пре набавке члановима мобилног тима.  Сви чланови мобилног тима носиће посебне легитимације које ће бити истакнуте на видном месту.

Председник општине Бечеј,  Драган Тошић