Спорт

Савез спортова општине Бечеј: Александра Радић и Лука Стојков најбољи спортисти општине Бечеј у 2021.

Савез спортова општине Бечеј уприличио је свечаност проводом проглашења најуспешнијих спортиста на територији општине Бечеј у 2021. години. За најбоље спортисте у мушкој и женској конкуренцији проглашени су диско денс плесачица Александра Радић, која је, између осталог, била друга на Европском првенству урбан плесова и млади кајакашки репрезентативац Србије Лука Стојков, члан Кајак кану клуба Бечеј.

Велике пехаре уручио им је члан Општинског већа задужен за омладину, спорт и туризам Дане Мандић, који се у уводном излагању захвалио свим спортистима и спортским радницима на ентузијазму и труду, обећао још већа издвајања за спорт у години пред нама, а онда је приказан кратки видео филм о посетама клубовима и издвајањима за њихов рад.

Због учешћа на репрезентативним припремамама у Турској, најбољи спортиста бечејске општине у 2021. години Лука Стојков није био у могућности да прими признање, које је Дане Мандић уручио његовом оцу, иначе својевремено ватерполисти, Миливоју.

„Нама као породици Стојков и мени као родитељу још два такмичења, ово признање веома значи. Задовољан сам, њима је то сатисфакција, а и нама родитељима. Ово је тренутно највеће признање које је Лука добио за свој спортски рад. Поред тога што је добар спортиста, похваллио бих га и као студента, који је уписао четврту годину студија. Паралелно успева да усагласи и школу и тренинге и све остало што иде уз младе људе“, казао је Миливој Стојков.
За Александру Радић из Плесног клуба „Макс денс“ ова година је такође била изузетно успешна.

„На избору за спортисту године, освојила сам три награде. Две као појединац и једну смо освојили као клуб. Ове године сам освојила друго место у Европи и једанаесто место на свету. У Србији сам најбољи плесач и то су резултати који су, између осталих, довели до ових награда“, казала је Александра Радић.
Општина Бечеј је ове године издвојила 16,5 милиона динара за функционисање локалног спорта, а тим новцем подржано је 48 спортских клубова, организација и удружења на територији општине Бечеј. Поред тога, у претходних годину дана издвојено је додатних више од 4 милиона динара за набаку опреме, подршку спортским манифестацијама и штампање спортских књига од историјског значаја за наш град.

„Ове године ћемо да повећамо суму која се дотира клубовима по основу конкурса, тако да ће они у наредној години бити финансирани са 18 милиона динара. Поред тога, оно на чега сам лично поносан јесте да смо претходне године покренули акцију у којој по први пут Општина Бечеј обилази представнике спортских клубова, посећује спортске породице и спортске колективе и дотира им опрему која одговара на њихове потребе, на њихова интересовања и у том неком контексту им олакшава тренажне процесе. На тај начин желимо да олакшамо спортским клубовима и помогнемо у постизању циљева. У наредном периоду ћемо наставити да подржавамо спортске клубове у функционисању, такмичењу, као и у обележавању свих догађаја, ту пре свега мислим на турнире, манифестације и обележавање јубилеја, и у свему ономе што представља циљ одређеног спортског клуба на територији општине Бечеј“, казао је Дане Мандић, члан Општинског већа задужен за спорт, омладин и туризам.

У категорији млађих пионира (2009. годиште и млађи) прво место освојио је Андреј Арањош из Кајак-кану клуба Бечеј, друго Вања Степанов из ПК „Свим стар“ Бечеј и треће Балинт Тот из ФК Јединство Бачко Петрово Село.

Код млађих пионирки прво место освојила је Ана Ребека Нађнемеди из ПК „Свим стар“ Бечеј, затим друго Софија Радојевић из ЖОК Бечеј, а треће Јудит Лапиш из Стонотениског клуба Војводина Бачко Градиште.

У категорији пионира (2007-2008. годиште) прву награду освојио је Матеја Молнар из Кајак-кану клуба Бечеј, другу Лазар Дожа из Стонотениског клуба Војводина Бачко Градиште, а трећу Алекс Пољак, такође из СТК Војводина Бачко Градиште.

Код пионирки прво место је заузела Река Варга из ПК „Свим стар“ Бечеј, друго место Соња Вукшић Кик-бокс клуб Бечеј, а треће Сузана Јоксимовић из ЖОК Бечеј.

У категорији кадета (2005-2006. годиште) прво место је припало Хунору Радатовичу из Куглашког клуба Војводина, друго Стефану Нићину из ПК „Свим стар“ Бечеј, а треће Леон Бенкович из Џудо клуба „Младост“ Бечеј.

Међу кадеткињама прва награда припала је Александри Милошевић из Боксерског клуба Бечеј, друга награда Катарини Киш из Карате клуба Бечеј, а трећа Дуњи Радосављевић из ЖОК Бечеј.

У конкуренцији јуниора (2003-2004. госиште) прво место припало је Филипу Раткову из Кајак-кану клуба Бечеј, друго Марку Мишковићу такође из Кајак-кану клуба Бечеј, а треће Луки Божичићу из ОФК Бечеј 1918.

Код јуниорки прво и друго место припало је чланицама ЖОК Бечеј, Теодори Рајић и Милици Ковијанић.

Пехаре и дипломе за такмичаре ових категорија уручила је Милица Фирањи, бивша спортисткиња, вишеструка првакиња Југославије у каратеу 80тих година.
У категорији сениора прво место освојио је Лука Стојков, члан Кајак-кану клуба Бечеј, друго место припало је Габору Курцинаку из Куглашког клуба Војводина Бачко Градиште, а треће је освојио Сава Вадаски, голман Клуба малог фудбала Бечеј 2003.

Међу сениоркама за најуспешнију проглашена је Александра Радић из Плесног клуба „Макс денс“, затим друго место је припало Бранислави Степанов из Атлетског клуба Бечеј, а треће Милици Панић из ЖОК Бечеј.

Најбољим сениорима и сениоркама признања је уручио члан Општинског већа задужен за спорт, омладину и туризам Дане Мандић.
У екипној категорији у мушкој конкуренцији, прво место припало је сениорима Клуба малог фудбала Бечеј 2003, друго јуниорима Куглашког клуба Војводина из Бачког Градишта, а треће сениорима Одбојкашког клуба Бечеј.

У женској конкуренцији проглашена је сениорска екипа ЖОК Бечеј, која је уједно била и једина номинована за ово признање.
У категорији најуспешнијих спортских организација, прво место припало је Кајак-кану клубу Бечеј, друго место ОФК Бечеј 1918, а треће место је заузео Плесни клуб „Макс денс“.

Титулу најбољег тренера понео је Дејан Терзић из Кајак-кану клуба Бечеј, потом Иван Војновић из Куглашког клуба Војводина Бачко Градиште, док је трећа награда припала Александру Икићу из Женског одбојкашког клуба Бечеј.

За најбоље спортске раднике у овој години проглашени су Горан Драгин председник Стонотениског клуба Бечеј, Горан Кудрић председник ФК Војводина Бачко Градиште и Владислав Живановић тренер у Кајак-кану клубу Бечеј.

У категорији раднички спорт, признање је добила Стана Баћински.

Посебно признање за јубилеј у овој години додељено је Карате клубу Бечеј за 50 година постојања, Стонотениском клубу Бечеј за 70 година и Коњичком клубу „Потисје“ Бечеј за 75 година.

Плакета за животно дело додељује се пост хумно, а она је припала Иштвану Фелдешију, једном од оснивача и дугогодишњем тренеру Карате клуба „Б.П.С“ из Бачког Петровог Села. Плакету је примио његов син Виктор Фелдеши.

Вукашин Љубојев