Савез спортова општине Бечеј: Спортски дан за најмлађе

Савез спортова општине Бечеј у сарадњи са Канцеларијом за младе организовао је спортски дан у центру Бечеја.

Ово је била лепа прилика да се најмлађи окупе на Тргу ослобођења и да квалитетно проведу време, дружећи се са вршњацима и учествујући у разним играма спретности.

“Идеја нам је била да окупимо децу која су тренутно на летњем распусту, пре него што почне школска година, а са њом и бројне обавезе. Осмислили смо различите полигоне и за децу која нису активна у спорту, циљ нам је да их све афирмишемо и да свако пронађе дисциплину за себе. Овакве активности су, између осталог, погодне да се виде моторичке способности најмлађих категорија, али и да развијају спортски дух и пријатељства. Такође, кроз ове рекреативне игре деца ће моћи да се лакше определе за неки од спортова који се упражњавају у нашем граду. Покушаћемо да и наредне године организујемо овакав догађај како би деца могла да време на летњем распусту проведу што квалитетније”, казао је Јован Јечански, председник Савеза спортова општине Бечеј.
Намера организатора је била и да деци дају спортску алтернативу која би “украла” време које проводе користећи савремене техно-логије.

“Деца су на располагању пет игара, а екипе су биле мешовите, састављене од по шест учесника. Од дисциплина на располагању смо имали ношење лоптице у кашици, држање лопте главом, скакање у џаковима, полигон који су требали да пролазе завезаним очима. У фокусу игара биле су брзина и спретност, а циљ нам је био да се деца активирају и да се забаве”, казала је Дијана Фехиров, запослена у Савезу спортова општине Бечеј. Најбољи учесници добили су вредне награде – вечеру у локалном угоститељском објекту, лопте и мајице.

Викашин Љубојев