Спорт

Спортски риболов: Бачкопетровоселци најуспешнији на пецарошком маратону

Традиционални риболовачки маратон, који је на Кишмолској плажи у Бачком Петровом Селу трајао 24 сата, окупио је 33 риболовачке екипе.

Домаћин и организатор овог традиционалног деветогодишњег надметања је Удружење спортских риболоваца „Кечига“ из Бачког Петровог Села, које се и овога пута потрудило да пре свега такмичарима обезбеди адекватне услове за пецање и боравак на обали Тисе.

“Улов није био најбољи, али имали смо капиталне сомове, најтежи је имао око 4,5 килограма. Поједини такмичари нису упецали много рибе, али су зато појединци имали заиста добре улове и до 10 кг. Углавном се пецао сом и бела риба. Целокупан улов на овогодишњем маратону је сличан лањским, упецано је између 80 и 100 килограма рибе”, казао је председник УСР “Кечига” из Бачког Петровог Села, Шандор Полтура.

Најбољи улов на пецарошком маратону имали су Атила Нађ и Шандор Балаша из Бачког Петровог Села. Они су са 24 сата упецали 11.155 грама рибе.

“Већ шест година учествујемо на маратону. Задовољи смо овогодишњим уловом. Очекивали смо прво место иако смо имали добру конкуренцију. Двојица су била одмах иза нас, са једно три килограма мање. Срећом после подне смо имали капиталан улов од 4.100 грама и то је пресудило у нашу корист”, задовољно кажу победници риболовачког маратона.

На другом месту су завршили домаћини из „Кечиге“, Шандор Сивели и Атила Шолтиш са уловом од 5.225 грама.

“Све је прошло у најбољем реду. Задовољни смо како нашим учешћем, тако и целокупном организацијом. Очекивали смо већи улов, али водостај није био задовољавајући. Час је ишао горе, час доле, а то смета рибама. Притом конкуренција је била веома јака”, казао је Шандор Сивели.

Отац и син, Бранислав и Никола Јефтић из Јагодине освојили су треће место на маратону, упецавши 4.855 грама рибе.

Ово је иначе четврти риболовачки догађај чију организацију потписује „Кечига“. На овом истом месту, крајем августа или почетком септембра биће одржано и такмичење у дубинском пецању за чланове тог удружења.

Вукашин Љубојев