Култура

Шести по реду „Фолк фест“ од 13. до 16. августа

Шести по реду „Фолк фест“ у Бечеју одржаће се на Тргу ослобођења од 13. до 16. авуста. Ову манифестацију организује КУД „Ђидо“ који ове године на тај начин обележава и 41 годину рада. Јубиларна 40-та годишњица рада, на жалост, прошле године није могла да буде адкеватно обележена јер фестивал није одржан због епидемиолошких разлога. Из „Ђида“ су ове године одлучили да то надокнаде и да заједно са гостима на фестивали обележе и свој прошлогодишњи јубилеј.

И ове године ће због још увек актуелна ситуације не дозвољава да се фестивал одржи у пуном капацитету са већим бројем ансамбала и пропратних манифестација али ће и ове године бити занимљивих фолклорних група из целог света, из региона али и са других континената. Свој долазак најавили и ансамбли из Украјине, Бугарске, Конга, Македоније, Египта. Поред иностраних гостију у програму, током три фестивалска дана, учествоваће и велики број ансамбала из Србије али су се организатори потрудили да они репрезентују што већи диверзитет обичаја и традиционалних култура које наша држава има па ће тако поред српских игара бити заступљене и словечке, мађарске и друге игре из Србије.

Осим самих концерата који ће та три дана почињати увече у 20 часова биће као и претходних година организована и пропратне активности у виду дефилеа учесника, изложбе ношњи, етно базар, радионице и сл. Домаћини целе манифестације биће и ове године млади чланови бечејског ансамбла „Ђидо“.