Sikerek az Óbecse-Törökbecse Old-timer klubban

Új serlegekkel gazdagodott a gyűjtemény

Habár elmondásuk szerint nem számítottak rá, az Óbecse-Törökbecse Oldtimer Klub idén több díjjal is büszkélkedhet, melyeket motorversenyeken értek el.
A Navak 2020 Nemzetközi Klasszikus Motorbajnokságon tagjaik közül Stevan Tatić a dobogó második, illetve harmadik fokára állhatott, Goran Tajkov pedig harmadik helyen végzett. Ők 2.900 méteres pályán versenyeztek. A megmérettetésre két hete hétvégén Subotište közelében került sor. A klubok mezőnyében, azaz csapatban harmadik helyet ért el az Óbecse-Törökbecse Oldtimer Klub.
Az Óbecse-Törökbecse Oldtimer Klub az elmúlt időszakban sajnos egy versenyző, Kenyeres Károly nélkül maradt, úgyhogy ebben a versenyszezonban a klub színeit, csak két tag védte. E sport kedvelői, mégis abban reménykednek, hogy hamarosan csatlakoznak hozzájuk a fiatalabb korosztály képviselői is.
A Klub elnöke, Szilágyi Attila azt nyilatkozta, hogy egyáltalán nem számítottak eredményre, hiszen a körülmények nem voltak a legmegfelelőbbek.
– Kevesebb versenyzővel is indultunk, hiszen Berkes Zoltán sérülés miatt ebben a szezonban nem tudott részt venni a megmérettetéseken. Emellett közel voltak egymáshoz a versenyek ami csakugyan nem kedvezett a versenyzőknek. Mindent összevetve elégedett vagyok, szép eredményeket értünk el. Főleg a körülményekhez képest – mondta Szilágyi a megmérettetés után megtartott sajtótájékoztatón.
Stevan Tatić azt mondta, nem érezte felkészültnek magát, mégis benevezett.
– A pálya kiváló volt. Habár elégedett vagyok, de bevallom, nem volt könnyű a verseny. Sajnálom, hogy nincs több versenyzője az az Óbecse-Törökbecse Oldtimer Klubnak. Akik a megmérettetésen megelőztek, jóval fiatalabbak nálam, ami előnyt jelent ebben a sportban, de nincs mit tenni, ezzel meg kell békélni. Remélem a közeljövőben nálunk is lesz több fiatalabb versenyző. De ahogy mondtam is, elégedett vagyok ezzel az idénnyel – mesélte Tatić.
A Klub elnöke a tervekkel kapcsolatban azt mondta, hogy mindenképp indulnak jövőre is versenyeken. Remélik, hogy több versenyzővel és nagyobb lendülettel, azonban ez a járványügyi helyzettől is függ. Ami biztos, hogy mindannyian alig várják, hogy Berkes Zoltán is visszatérhessen a pályára.

D.P.