Óbecse

Koszorúzással emlékeztek meg október 8-ról

Október 8-a, Óbecse fasizmus alóli felszabadulásának emléknapja, amikor minden évben a helyi önkormányzat képviselői, valamint a Népfelszabadító Háború Harcos Szövetségének Óbecse községi szervezete, politikai pártok és polgári egyesületek képviselői elhelyezik a kegyelet virágait a Községháza oldalán található Emlékfalnál, majd egy perces néma csönddel tisztelegnek a hősök emléke előtt, akik életüket adták városunkért.
A koszorúzásra idén a járványhelyzet miatt szerényebb körülmények között került sor, az óvintézkedéseket és a távolságtartást betartva. Elmaradt a hagyományos Ünnepi Akadémia is, amit egyébként minden évben az óbecsei Városi Színházban szoktak megtartani.
Óbecse 76 évvel ezelőtt szabad várossá vált – hangzott el a gyülekezet kezdetén. A Népfelszabadító Háború Harcos Szövetségének Óbecse községi szervezete nevében, Jelena Češljević köszöntötte az egybegyűlteket, majd röviden visszatért az 1944. október 8-i eseményekre, amikor Óbecse és Péterréve felszabadult a fasizmus alól.

D.P.