Óbecse

Sikeres munkaakció Bácsföldváron

Az Óbecsei Ifjúsági Szervezet (Bečejsko udruženje mladih – BUM) és a bácsföldvári Helyi közösség július 8-án, vasárnap sikeres munkaakciót valósított meg Gyöngyszigeten. A szervezőket egyértelműen az motiválta, hogy a közkedvelt strand Bácsföldváron új fényben ragyogjon.
Az ifjú önkéntesek a helyi mezőgazdászok segítségével szorgosan szépítgették a vízpartot. Összeszedték a szemetet, megmetszették az ágakat, lenyírták a füvet, rendbe tették a nádast.
– Hogy az akció teljes egészében a végére érjen, elengedhetetlen a strandot felfrissíteni új homokréteggel. Ezzel helyi vállalatokhoz fordultunk segítségért, akiktől azt várjuk, hogy eleget tesznek a felhívásunknak és biztosítani fognak homokot erre a célra, hogy a munkaakciónk még sikeresebb legyen – mondta az Óbecsei Ifjúsági Szervezet elnöke, Aleksandar Đekić.
Az akción kb. 40 fiatal vett részt főként Bácsföldvárról, de érkeztek önkéntesek Óbecséről is. A sikeres munka elvégeztével a szervezők bográcsossal örvendeztették meg a szorgalmas fiatalokat, így mindenki jóllakottan tért haza.
– Minden évben szervezünk ökológiai aktivitásokat. Ez a hely igencsak közkedvelt strand Bácsföldváron, sőt, a környező településekről is járnak ide fürödni. Az utóbbi időben azonban felettébb rossz állapotban volt. Ezért döntöttünk úgy, hogy idén itt valósítsunk meg egy munka akciót. Amellett, hogy a vízpart elhagyatottá vált, emlékek is fűznek minket ehhez a helyhez, hiszen nagyjából 10 évvel ezelőtt itt kezdtük el tevékenységeinket, amikor megszerveztük a Red Fest-et – tette hozzá Đekić.
Az Óbecsei Ifjúsági Szervezet városunkban rendszeresen szervez munkaakciókat a Tisza-parton. Bácsföldváron ez volt az első ilyen jellegű aktivitásuk, ám, ahogy a szervezők mondták, nem az utolsó.
P.D.