Спорт

Златна медаља Масима Штевина

Треће коло Мини кајак и Пионирске лиге Србије одржано је, у суботу 7. јула, на језеру Тиквара у Бачкој Паланци, где су учествовали и представници Кајак кану клуба Бечеј.
Једину златну медаљу за наш клуб освојио је Масимо Штевин, који је био најбржи у 2005. годишту у МК-1 на 1.000 метара. Матеја Молнар је био други у МК-1 на 1.000 метара у 2008. годишту, где је Залан Сибрик заузео седму позицију. Њих двојица су дошли до сребрне медаље у трци двоседа на 500 метара, где су Мате Беркеш и Филип Радовановић заузели шесту позицију.
Близу освајања медаље био је Филип Басарић који је био четврти у МК-1 на 1.000 метара у 2006. годишту, где је Никола Перишић заузео 19. позицију.
Ђерђ Ластовић и Александар Стојачић су били девети у МК-2 на 500 метара у 2006. годишту, док је четверац, који су поред њих двојице чинили и Никола Перишић и Филип Басарић, заузео осмо место МК-4 на 500 метара у мешовитом 2005/2006. годишту.
Миникајакаши Бечеја су у генералном пласману заузели осмо место са 141,5 бодова у конкуренцији 17 клубова, а након три кола се тренетно налазе на шестом месту Мини кајак лиге Србије.
Пионир Немања Грчић је заузео седмо место у К-1 на 1.000 метара чиме је освојио јединих 12 бодова на наш клуб, што је било довољно за осмо место у генералном пласману у конкуренцији 14 клубова. Бечејци након три одржана кола заузимају осмо место у коначном пласману Пионирске лиге Србије.
Нови чамци у ККК Бечеј
Руководства Кајак кану клуба Бечеј успело је да у протеклом периоду набави четири нова чамца за најмлађе чланове, како би унапредили рад и омогући бољи развој почетницима у кајакашком спорту. Набављена су два мини кајака једноседа за којима је била велика потреба у клубу и који ће сигурно много значити најмлађим такмичарима. Такође су набављена и два мини кануа једноклека што је новина за кајакашки спорт у Бечеју, па се на тај начин стичу услови за рад са најмлађим кануистима којих није било у нашем клубу.

Синиша Ерак