Спорт

Симићу и Стојкову бронзе

Такмичари Џудо клуба Младост из Бечеја успели су да освоје две медаље на Првенству Војводине за јуниоре које је у у суботу 5. маја одржано у Кањижи. У конкуренцији 98 такмичара из 25 клубова бронзане медаље у категорији до 100 килограма освојили су Марко Симић и Александар Стојков и тако стекли право учешћа на Првенству Србије које је данас на програму у Београду.
Дан касније је на истом месту одржан 16. Меморијални џудо турнир ,,Бранко Драгић – Мујо“ за узрасте полетараца, млађих и старији пионира. Најуспешнији представници нашег клуба су били млађи пионири Марко Мушћет, у категорији до 50 килограма, који је освојио сребрну медаљу, а такође и Мирослав Стојановић у категорији до 42 килограма и Леон Бенкович, у категорији до 66 килограма који су се окитили бронзаним медаљама.
Бечејци су били успешни и последњег викенда априла када су учествовали на деветом међународном турниру ,,Трофеј Вршца 2018“ за узрасте полетараца, млађих и старијих пионира и кадета, на којем је учествовало 437 такмичара, из 53 клуба, из шест држава.
Златне медаље освојили су кадет Александар Стојков, у категорији +90 килограма и полетарац Данијел Ступар, у категорији до 25 килограма, док се полетарац Марко Османхаџић окитио бронзом у категорији до 38 килограма у конкуренцији полетараца.
Млађи пионири нашег клуба ће овог викенда имати нову прилику за освајање медаља на турниру у Римавској Соботи у Словачкој.

Осам „виза“ за покрајинско првенство
Првенство ученике основних средњих школа из Бачке одржано је у Сомбору у четвртак 3 маја и било је квалификационо за учешће на осмом школском првенству Војводине које ће се одржати од 17 до 20 маја у Новом Саду.
Ђаци школа из бечејске општине су били веома успешни на овом такмичењу па ће нашу општину тамо представљати основци Леон Бенковић из ОШ „Шаму Михаљ“, Невена Грбић из ОШ „Здравко Гложански“, као и Уна Иванишевић и Анђела Проданов из ОШ „Север Ђуркић“ и средњошколци Немања Живков – Аксин, Марко Симић и Александар Стојков из Гимназије и Немања Николић из Економско – трговинске школе.
С.Е.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *