Слађанине торте из дечијих снова

Израда торти и колача у Бечеју већ одавно је за поједине предузимљивије, углавном жене, постало одличан извор зараде али и начин да поред профитабилног посла раде у кућним условима један веома леп и креативан посао. Све то на почетку звучи веома лако посебно ако имате мало талента за декорисање и обликовања али се врло брзо испостави да су потребне године рада, вежбе, истраживања и учења да се постигне умеће и квалитет који наша саговорница Слађана Ђурић, власница фирме Cake Design, свакако има.

Тржиште у овом послу када је локална средина у питању није мало, посебно ако се узме у обзир да је данас путем интернета лако доступно и шире окружење, не само Бечеј него и околна места и градови. Иако је у питању храна, торте, колачи и други производи посластичарског типа „лако путују“, могу да буду достављени прилично брзо па је углавном питање квалитета и умећа израде најчешћи критеријум успеха.

Слађана Ђурић је по занимању економиста, има 32 године и са супругом и ћерком живи у Бечеју.

„Пре 10 година сам почела да се интересујем за прављење, декорисање торти и детаља од фондана, гледајући по интернету разне идеје. Љубав према тортама се родила пре седам година кад сам направила прву торту за сестрића. Након тога сам одлучила да желим да се бавим тим послом. Годину дана касније добила сам посао у посластичарници Цукерландија у Новом Саду. У питању је веома популарна новосадска посластичарница која је позната баш по атрактивним декорацијама. Тамо сам била запослена око две године и то је била добра прва школа за ово што сада радим. Након те две године у Новом Саду одлучила сам да кренем даље. Отишла сам у Немачку на додатно усавршавање. По повратку из Немачке решила сам да отворим сопствену фирму и тако је настао Cake Design са седиштем у Радичевићу уз подршку породице и пријатеља.“ – рекла је на почетку разговора за Бечејске дане Слађана.

БД: Шта све ваша фирма нуди од производа? Ако је судећи према фотографијама са профила фирме на Инстаграму и Фејсбуку углавном радите атрактивно декорисане торте за специјалне догађаје и прилике …

– Правим торте за све прилике али највише правим за дечије рођендане и свадбе. У досадашњој каријери сам направила око 9.000 торти. Трудим се такође да имам фотографије и добро одржаван профил фирме јер је то најбољи маркетинг, да потенцијални купци имају могућност да виде шта све могу да урадим, колико је то квалитетно урађено са колико пажње, љубави и умећа.

БД: Колико је захтеван посао који радите? Има доста детаља на тортама које радите, то сигурно захтева доста времена и стрпљења.

– Да потребно је доста умећа али, како кажете, и времена и стрпљења. Овај посао јесте веома леп и креативан, али понекад је заиста тежак, поготово када је у питању нека компликована декорација али и сама израда торти коју свакако не треба занемарити јер торта мора бити и укусна колико и лепа.

БД: Да ли сте се само специјализовали за израду торти или имате и других производа у понуди?.

– У понуди имамо торте, колаче, мафине, cake pops-e и остале слаткише за слатке столове.

БД: Како набављате материјал, да ли имате проблема да на- бавите све што вам је потребно за рад не нашем тржишту?

– Што се набавке материјала тиче одређене ствари могу да се нађу и у Бечеју али често материјал набављам у Новом Саду посебно када су у питању одређене специфичне декорације или потребне амбалаже за торте и друге производе.

БД: Где и на који начин продајете производе?

– Клијенти су углавном из Бечеја и околине Радичевића, Новог Бечеја, Аде али такође имам доста клијената из Новог Сада. Торте се углавном поручују преко Инстаграм налога: sladjana_djuric_ cakedesign_by_sladjana или моје фејсбук продавнице Sladjana Đuric- Cake Design.

БД: Какви су вам планови даље када је фирма у питању?

– У наредном периоду имамо у плану проширење капацитета као и отварање посластичарнице у Бечеју али за почетак позивам Вас да се прво уверите у квалитет наших производа!