Друштво

Спомен кућа „Браћа Тан“ : „Чинија љубави“ за децу и ове године

Чланови и активисти  удружења Друштво интелектуалаца „Браћа Тан“ и ове године су организовали акцију поделе ручка, топлих оброка, за децу која живе у тешким животним условима и за све оне којима је један додатни оброк дневно потребан. Разговарали смо са Ласлом Бонифартом први дан пред саму поделу оброка о томе како је покренута иницијатива за ову акцију, о спонзорима али и о будућим програмима и акцијама које ово удружење и Спомен кућа „Браћа Тан“ припремају за ово претпразнично и празнично време.

„Чинија љубави је четврти пут организована овде у Спомен кући „Браћа Тан“, ове године ћемо поделити 50 топлих оброка током 5 дана, дакле 250 оброка. Топли квалитетан и са љубављу скуван ручак ће добити пре свега деца којима је то потребно уз наду да ћемо следеће године имати мање оних којима је оваква помоћ потребна. Но, свакако ћемо радити на томе да континуирано ширимо ову акцију и да повећамо број оброка који ћемо моћи да дамо онима којима је то најнеопходније. Нама је важно и да деци на овај начин помогнемо сада када дани би требало да буду свима лепи, а често они нису такви за све. Ову акцију финансирао је делом Покрајински секретаријат за образовање али и Општина Бечеј је пружила нам подршку јер без њих не бисмо били у могућности да одржимо овај програм и надам се да ћемо и у будућности имати такву подршку од локалне самоуправе и државе. Такође ћемо током тих дана поделити куване оброке и свим радницима у хитној служби, ту код нас у комшилуку. Ми мислимо да је њихов посао веома захтеван, посебно ових дана али и последњих неколико година уназад. Ово је само мали знак захвалности за то што раде за све грађане Бечеја.“ – рекао је Ласло Бонифарт из удружења Друштво интелектуалаца „Браћа Тан“ и најавио веома богат празнични програм у Спомен кући „Браћа Тан“ али и ван ње јер неке акције и програми захтевају већи простор.

Оброци за децу су припремљени и подељени током 5 дана ове недеље а на менију је било куваних домаћих јела и уз салату па и друге посластице малишани су добили комплетан квалитетан и леп ручак.

Ласло Бонифарт је најавио већ од ове недеље неколико серијала предавања које ће заједно организовати са удружењем „Инова“ о предузетништву, интелектуалној својини, заштити патента у области електронике и др. Најавио је и гостовања позоришних представа у насељеним местима у Бачком Градишту, Бачком Петровом Селу и Дрљану, а за 14. децембар је најавио одржавање „Бетлехемских игара“ које ће се одржати у централној бечејској Римо-католичкој цркви на којима очекују чак око 150 учесника.