Спорт

Сребрна медаља Александра Стојкова

ЏУДО – ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ ЗА МЛАЂЕ СЕНИОРЕ

Изузетно добар наступ остварио је Александар Стојков, такмичар Џудо клуба Младост из Бечеја на Првенству Србије за млађе сениоре које је одржано у суботу 21. септембра у Београду, где се надметало 123 најбољих такмичара наше земље узраста до 23 године из укупно 35 клубова.
Александар Стојков, који ће до краја ове године наступати још у кадетском узрасту, се опробао у конкуренцији старијих и искуснији такмичара у категорији до 100 килограма где је показао свој неспорни квалитет и добру форму па је заслужено освојио друго место и сребрну медаљу. Одличним наступом у Београду он је успео да у овој години освоји државну медаљу на кадетском, јуниорском и првенству за млађе сениоре, а колико је ово велики успех нашег суграђанина показује и чињеница да је то прва сениорска државна медаља за наш клуб у мушкој конкуренцији.
Истога дана у Рожају у Црној Гори одржан је 25. међународни џудо турнир за пионире, кадете и јуниоре, на којем су наши такмичари постигли добар резултат. Најуспешнији је био старији пионир Дарио Мушћет, који је у категорији до 55 килограма освојио златну медаљу, док су се у истој узрасној конкуренцији Мирослав Стојановић, у категорији до 46 килограма и Леон Бенкович, у категорији + 73 килограма окитили бронзаним медаљама.
На међународном „Турниру малих шампиона“ за полетарце и млађе пионире који је у Панчеву одржан у недељу 22. септембра, на којем је учествовало 452 такмичара из 52 клуба из Румуније, Бугарске, Републике Српске, Црне Горе и Србије, наш полетарац Марко Османхаџић је у категорији до 42 килограма освојио бронзано одличје.

Турнири у Бечеју

Џудо клуб Младост из Бечеја ће првог викенда октобра у хали УСКАО „Ђорђе Предин – Баџа“ бити организатор два велика спортска догађаја. Бечејци ће у суботу 4. октобра бити домаћини 22. Међународног и 12. Меморијалног џудо турнира ,,Жељко Николић“ за полетарце, старије пионире и кадете, где ће се поново окупити неколико стотина учесника, пријатеља нашег клуба, из Србије и околних земаља чиме ће бити настављена једна велика и лепа традиција. Наредног дана ће на истом месту бити одржано Првенство Воjводине за млађе пионире, односно за такмичаре рођене 2007. и 2008. годинe. За оба дана је почетак такмичења планиран за 11 сати док ће свечана отварањa почињати 15 минута раније.