Спорт

Сребрна медаља Дарија Мушћета

ЏУДО – ПРВЕНСТВО ВОЈВОДИНЕ ЗА СТАРИЈЕ ДЕВОЈЧИЦЕ И ДЕЧАКЕ

Након паузе дуге више од седам месеци узроковане пандемијом Корона вируса такмичари Џудо клуба Младост коначно су изашли на борилишта и то у суботу 3. октобра када је у Новом Саду одржано Првенство Војводине за старије дечаке и девојчице, рођене 2006. и 2007. године, на којем је учествовало 136 такмичара из 29 клубова. Наш клуб су представљала четворица дечака, од којих је најуспешнији био Дарио Мушћет, у категорији до 66 кг који је у конкуренцији 13 такмичара освојио сребрну медаљу. Веома добар је био и Леон Бенкович, који је у категорији +73 килограма у конкуренцији15 такмичара заузео пето место. Њих двојица су на основу остварених резултата изборили право учешћа на Првенству Србије које се данас одржава у Београду.
Доскорашњи члан бечејске Младости Александар Стојков ће у наредном периоду наступати за Џудо клуб Кинезис из Ниша а да ће им бити велико појачање показао је прошле суботе на Отвореном првенству Србије за сениоре где је успео да освојио бронзану медаљу категорији до 100 килограма иако је по годинама тек сада прешао у јуниорску конкуренцију.
Када је у питању такмачарска сезона до краја 2020. године донета је одлука да се само организују првенства региона и државе. Што значи да наши џудисти неће имати прилике да наступају по турнирима на којима су традиционално учествовали.

Дане Мандић у посети ЏК Младост

Поводом набавке нове татами подлоге, вредност од 250.000 динара, површине 50 метара квадратних у сали за тренирање у УСКАО „Ђорђе Предин-Баџа“ и постављања 100 слика о историји клуба, у среду 7. октобра је Дане Мандић, члан Општинског већа задужен за спорт, омладину и туризам посетио Џудо клуб Младост. Мандић је том приликом похвалио бечејске џудисте и истакао да је Младост један од најуспешнијих спортских колектива у општини, па да је мало тужно што им подлога за тренирање није мењана више од тридесет година.
–Овим гестом желимо да пошаљемо сигнал и свим другим клубовима да је њихов природни партнер њихова локална самоуправа. Заједничким деловањем у сарадњи са вишим нивоима власти и привредним субјектима можемо омогућити више донација, финансијских средстава и опреме клубовима. То јесте пут којим ће наша деца бити подржана континуирано, а она ће нам све то вратити промоцијом општине Бечеј на многим многим спортским меридијанима, казао је том приликом Мандић.
–Желели би да се захвалимо председнику Општине Бечеј, а поготову Данету Мандићу који је био директно укључен у све активности око набавке нове поглоге. Бољи услови за тренирање ће сигурно пуно значити свим члановима Џудо клуба Младост а такође и члановима Карате клуба Бечеј са којима заједно користимо салу у бечејском спортском центру. Након 32 године смо дочели да тренирамо на новим струњачама што ће нам сигурно бити велики мотив да и даље добро радимо и да на најбољи представљамо наш Бечеј у земљи и иностранству, казао је Милорад Лончаревић, председник ЏК Младост из Бечеја.