Војводина чува врх табеле

ФУДБАЛ – ВОЈВОЂАНСКА ЛИГА СЕВЕР

Фудбалери Војводине из Бачког Градишта настављају са одличним наступима у оквиру Војвођанске лиге група Север, пошто су у утакмицама деветог и десетог кола освојили четири бода, па се и даље заслужено налазе на првој позицији са три бода предности у односу на Младост из Бачког Петровца.
Серију победа Градиштанци су наставили у деветом колу када су гостовали у Бачкој Паланци екипи Крила Крајине коју су савладали са 3:1 (1:0). Иако је домаћа екипа веома озбиљан противник, поготову на свом терену, чета Лазара Дабижљевића је показала да се не налази случајно на самом врху „војвођанског севера“. Гости су повели голом Димитрија Илића који је био прецизан пред крај првог дела, па се тим резултатом отишло на паузу. Други део донео је потпуно преимућство гостију који су головима Александра Проданова и Бојана Ћулума „запечатили“ судбину домаће екипе.
Прошлог викенда, тачније у недељу 11. октобра, Војводина је на свом терену у Спортском центру „Ђорђе Тапавица-Џоја“ дочекала Младост из Турије у комшијском дербију. Утакмица је оправдала очекивања у потпуности па је виђена велика борба и жеља код оба ривала. На крају резултат је био 0:0 уз констатацију да су обе екипу пропустиле своје шансе за победу.
Изабраници Лазара Дабижљевића већ данас играју неугодно гостовање у Ловћенцу екипи Његоша који је тренутно на једанаестој позицији са 11 освојених бодова, а наредног викенда дочекују Бачку из Пачира која тренутно заузима девето место са 14 бодова.

Синиша Ерак