Спорт

СРПСКА ЛИГА ВОЈВОДИНА: Бранко Савић поново на клупи

Други пут у својој тренерској каријери млади стручњак Бранко Савић сешће на клупу ОФК Бечеј 1918. Како је Милош Андрић, спортски директор нашег клуба у прошлом броју „Бечејских дана“ и најавио, управа клуба је до краја ове године решила горуће питање шефа стручног штаба. Избором Бранка Савића, некадашњег прослављеног фудбалера београдског Партизана са којим је играо и Лигу шампиона и који је имао завидну инострану каријеру, решен је један од највећих проблема у нашем клубу из јесење полусезоне. Савић је водио наш клуб у сезони 2018/19 када је ОФК Бечеј 1918 играо Прву лигу Србије и тада је са њим раскинута сарадња након 15 одиграних кола.

У другом мандату Бранка Савића очекује посао да нашу екипу погура ка врху табеле што је и био циљ Бечејаца пре почетка сезоне.

Бранко Савић, рођени Панчевац је фудбалску каријеру почео 1992. године у Динаму из Панчева. Две године касније прелази у Пролетер из Зрењанина а 1997. године постаје члан београдског Партизана где се задржао до 2000. године када одлази у Беитар из Јерусалима. Након годину дана се враћа у редове београдски „црно- белих“ све до 2004. када одлази у Кину у Лиаонинг где остаје годину дана. По повратку у нашу земљу играо је за Пролетер из Зрењанина, Будућност из Банатског Двора а каријеру је завршио 2008. године у Банату из Зрењанина.

Први озбиљан корак у овој зимској паузи наша управа је учинила на веома добар начин. Сада челним људима бечејског клуба преостаје да појачају екипу како би се на пролеће што пре избегла борба за опстанак која ће ове сезоне бити тежа него икад пошто из лиге испада најмање шест клубова.