Стартовали Градиштанци

ФУДБАЛ – ВОЈВОЂАНСКА ЛИГА СЕВЕР

Под диригентском палицом младог стручњака Лазара Дабиж-љевића у уторак 23. јуна у Спортском центру „Ђорђе Тапавица – Џоја“ у Бачком Градишту одржана је прозивка фудбалера Војводине на којој је било присутно 19 играча првог такмичарског погона. Пре одласка на терен играче и стручни штаб је поздравио Горан Кудрић, председник градиштанског клуба који им је пожелео добро здравље и предочио им основни циљ у наредној сезони.
Према речима присутних основна тежња Војводине ће бити да остане у лиги а свим силама ће се борити да буду у самом врху табеле тачније у првих пет екипа.
Иако ће прелазни рок трајати до октобра извесне су и одређене измене у играчком кадру па је екипу из Бачког Градишта појачао млади Андор Хорват, као и Стојан Милованов а Војводина ће у наредној сезони бити слабија за Бориса Бечановића који је екипу напустио из приватних разлога, док се још увек преговара о статусу Ненада Кудрића, најефикасније играча Војводине.
Да подсетимо претходну, премијерну сезону у Војвођанској лиги Север изабраници Лазара Дабижљевића завршили су на 11. позицији и скором од пет победа, пет нерешених и седам пораза сакупивши укупно 20 бодова. Сигурно је да су се Градиштанци ужелели фудбала након више од сто дана паузе у такмичарским активностима, мада се мора истаћи да се у клубу није мировало. Први тим је једном недељно имао окупљање и лагано одржавање радне температуре, док је вредна управа радила на адаптацији и уређивању самог стадиона и пратеће инфраструктуре.
Фудбалери Војводине су пре прозивке одиграли и једну пријатељску утакмицу против екипе Младости из Турије коју су у среду 10. јуна дочекали на свом терену у Бачком Градишту. Резултат је био 1:1 а једини стрелац за домаће био је Ненад Кудрић из пенала.

С.Е.