Спорт

Пехар за Ивана Петрушића

ТЕНИС – ТУРНИР РЕКРЕАТИВАЦА У БЕЧЕЈУ

Првог викенда јуна месеца, тачније у суботу 6. јуна на теренима УСКАО „Ђорђе Предин – Баџа“ у Бечеју одржан је турнир рекреативаца у тенису који су након паузе у спортским дешавањима због пандемије вируса „Ковид 19“ наши рекреативци једва дочекали у жељи да се друже и да „одмере снаге“ на бечејској шљаци. Овакви турнири се организују неколико пута годишње, а главни „кривац“ за организацију овог надметања био је Синиша Миљевић из Бечеја. Иако је све пријатељског карактера спортског набоја не недостаје па се могу видети веома интересантни и неизвесни мечеви. У полуфиналним мечевима је Мате Радина из Бечеја савладао Љубомира Блажина из Новог Бечеја резултатом 9:3, док је „визу“ за финални меч Бечејац Иван Петрушић изборио победом над Драганом Глигорићем, такође из Бечеја, након победе од 9:8. Велико финале је донело неизвестан меч у којем је Петрушић био успешнији од Радине, па је резултатом 9:7 понео епитет победника и добио заслужени пехар.
Према речима учесника турнир је био добро организован, временски услови су били добри за игру што је омогућило много квалитетних мечева и лепо дружење свих учесника.
Након турнира у Бечеју, прошлог викенда су четворица тенисера из Бечеја учествовали на турниру који је одржан на теренима Тениског клуба Галеб 1890 у Зрењанину, где се окупило више од 40 такмичара. Иначе то је један од јачих турнира рекреативаца у нашем окружењу на којем су се појавили учесници из Новог Сада, Београда, Суботице, Панчева, Кикинде и Шапца а међу њима и Слободан Комендић, Драган Глигорић, Мате Радина и Иван Петрушић. Бечејци су наступали и у синглу и дублу Радина-Петрушић и Глигорић-Комендић али су нажалост испали у раној фази турнира, што због лошег жреба, што због недостатка искуства играња на овако јаким турнирима.
Ипак, како истиче Иван Петрушић, најважнија је ствар да су успостављена нова познаства са много људи што гарантује да ће у будућности бити више спортских сусрета љубитеља тениса а већ наредног месеца је у плану одлазак на турнир у Шабац. Наравно како и доликује спортским манифестацијама овог типа дружење учесника је било на највишем нивоу за шта је организатор добио највише похвале од наших тенисера.

С.Е.