Стојков вицешампион Србије

Серију одличних резултата на највећим такмичењима у нашој земљи Александар Стојков, такмичар Џудо клуба Младост из Бечеја наставио је и на Првенству Србије у кадетској конкуренцији које је одржано у Београду у суботу 16. фебруара где је учествовало 181 такмичара из целе земље. Стојков је у категорији до 90 килограма у веома јакој конкуренцији освојио сребрну медаљу, остваривши три победе и један пораз.
Недељу дана касније је у Руми одржано Првенство Војводине у сениорској конкуренцији на којем је учествовало 98 такмичара из 22 клуба. Наш клуб су представљала двојица такмичара, Немања Николић, у категорији до 66 килограма који је нажалост испао у првом колу и кадет Александар Стојков, у категорији до 100 килограма којем је ово био први наступ у конкуренцији сениора на којем је остварио велики подвиг освојивши бронзану медаљу.
Освајањем бронзане медаље на покрајинском првенству Стојков је стекао право да учествује на Првенству Србије у сениорској конкуренцији које се одржава данас. Руководство нашег клуба је узимајући у обзир његове године одлучило да га не пошаље на највеће такмичење у нашој земљи како би га сачували од евентуалне повреде која би га одвојила од учешћа на Европском џудо купу за кадете, које се одржава у Загребу, 9. и 10. марта, с обзиром да је ово за њега много важније такмичење.
Наредног дана је такође у Руми одржан Међународни Џудо турнир ,,Рума Опен 2019“ за полетарце, млађе и старије пионире. На овом изузетно јаком турниру учествовало је 518 такмичара из 62 клуба из пет држава. Наш клуб је представљало шест такмичара, а најуспешнији су били полетарци Данијел Ступар, у категорији до 25 килограма и Марко Османхаџић, у категорији до 42 килограма који су освојили сребрне медаље.
Надомак медаља били су старији пионири Дарио Мушћет, у категорији до 55 килограма, Леону Бенковичу, у категорији до 73 килограма и Уни Иванишевић у категорији до 48 кг који су у борбама за бронзана одличја изгубили одлучујуће мечеве.
Већ сутра ће сви они имати прилику да освоје нове медаље пошто у Србобрану учествују на 21. међународном џудо турниру ,,Турија 2019“ за полетарце, млађе и старије пионире.

Синиша Ерак