ДруштвоПолитика

Свечана седница СО Бечеј: Обележавање празника општине Бечеј и додела годишњих награда

Свечана седница СО Бечеј одржана је у среду 1. августа поводом прославе Празника општине Бечеј у Великој сали општине са само једном тачком дневног реда, додела годишњих награда града појединцима и институцијама. Председник општине Бечеј уручио је плакете добитницима овогодишњих награда.

Добитници годишњих награда:

  1. Техничка школа Бечеј, „за допринос у стварању квалитетно обучених кадрова и успешно усаглашавање политике уписа спрам потреба привреде на територији општине Бечеј“ – извод из образложења комисије. У образложењу је комисија нагласила и успешну сарадњу ове школе са привредним субјектима у граду као и веома велики напор школе да прати нове технологије и да обучи ученике за рад са савременим средствима за производњу и услуге.
  2. Петар Пјешчић, генерални директор компаније „ПИК Бечеј“. „На челу компаније је од краја 2015. Године и као професионалац, искусан менаџер својим радом утиче на развој предузетништва у граду а својим хуманитарним радом свакоднемвно унапређује живот грађана Бечеја“ – извод из образложења Комисије.
  3. Анђал Јанош, директору комерцијале и саветнику у предузећу „Агропромет“ доо Бечеј, за дугогодишњи допринос предузетништву из области пољопривреде.
  4. Шипош Тибор, сликару. „Друштвено активан, љубитељ ликовне уметности и добитник бројних награда“ – каже се у образложењу Комисије
  5. Марко Томћевић, репрезентативац Србије у кајаку. „Један од најуспешнијих спортиста данашњице. Освајач је бројних медаља од којих су најзначајније сребрна на Олимпијади и златна европска медаља. Ненаметљив, културан и истрајан спортиста.“
  6. Др Конц Ђула, лекару опште праксе, „… који својим несебичним и хуманим радом доприноси очувању здрављамештана Бачког Петровог Села. Добитик је награде Лекар породице 2017. године.“
  7. Дејан Станојев, свештеник, награда је додељена за ширење духа толеранције у мултиетничкој средини.

Свечану седницу је отворио Старобечејски хор „Schola Cantorum“ под диригентском палицом Отилије Штефанига а затим је председник Скупштине Ненад Томашевић поздравио све присутне грађане и госте. Он је у уводном говору рекао да је ово велики празник за Бечеј и да је веома задовољан што може да честита Бечејцима овај празник али и да поздрави уважене госте нашег града: Арпада Фремонда, народног посланика у Скупштинин Србије и подпредседника Савеза Војвођанских Мађара, доц. др Горана Иванчевића, земаника покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самуправу, Ливиу Корпонаи, помоћницу покрајинског секретара за образовање, прописе управу и националне мањине, Бранку Божанов, заменицу председника Скупштине града Новог Сада, Дину Вучинић председницу Одборничке групе СНС у Скупштини града Новог Сада, Александра Петровића помоћника градоначелника Новог Сада, мр Хајнал Јенеа представника Националног савета мађарске националне мањине и представнике братских градова Галанте из Словачке, Истре из Русије, Чонграда из Мађарске и Бановића из БИХ.

Поред гостију он је поздравио и све представнике и директора бечејских јавних предузећа и установа, Основног и Прекршајног суда, Јавног тужиоца, Полицијске станице Бечеј, српске православне општине и римокатоличке цркве у Бечеју

Председник општине Бечеј Драган Тошић и Кинка Ержебет, заменица СО Бечеј су се такође обратили присутнима на свечаној седници. Они су говорили о успесима локалне самоуправе у претходној години, о инвестицијама, будућим плановима, пројектима реализованим или започетим у току претходних годину дана као и о начину како овај сазив општине Бечеј води град. Након обраћања они су заједно са председником СО Бечеј Ненадом Томашевићем поделили добитницима годишњих награда плакете и дипломе.

Седницу је затворио дечији хор „Schola Cantorum“ а након седнице је за госте, добитнике награда и остале присутне приређен коктел у Малој сали општине Бечеј.