Óbecse

Szent István-nap Óbecsén

A Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör az idén is megszervezi  Vajdaságegyik legnagyobb Szent István-napi ünnepségét Óbecsén. A rendezvény pénteken, augusztus 17-én 17.30-kor kezdődik az alsóvárosi Páduai Szent Antal templom előtt a Csongrádi Fúvószenekar vendégváró koncertjével, 18 órától kenyérszenteléssel egybekötött ünnepi szentmise lesz a templomban, majd 19 órakor felvágják a megszentelt kenyeret a kultúrkör előtt felállított színpadon. 19.30 órakor a Kiscimbora táncegyüttes tart ünnepi műsort, 20 órakor a Csongrádi Fúvószenekarlép fel, 20.15-kor pedig „Ringó vállú csengeri  violám…” címmel zenés- táncos operett összeállítás következik a kaposvári Megarox társulat előadásában. 21 órától Varga Miklós koncertezik, 21.45-től „Anyám nyelvén, Apám földjén….” címmel zenés-táncos összeállítást mutat be a kaposvári társulat, 22.45-kor pedig tűzijáték lesz. 23 órától a Brass on The Road együttes fokozza majd a hagulatot a Petőfi-szobornál.

A rendezvény keretében a ultúrkör szombaton, augusztus 18-án 16 órától Szent István-napi főzőversenyt is szervez. A nevezési díj 3.000 dinár, ennek fejében a két fős csoportok 3 kg marhahúst, hagymát, édes törött paprikát és két kötényt kapnak. A tüzelőt mindenki maga biztosítja. A legjobb szakácsokat értékes nyeremények serlegek és ajándékcsomagok várják. Benevezni a Petőfi kultúrkör irodájában munkanapokon 8 és 13 óra között, illetve a 69-10-556-os telefonszámon lehet augusztus  13-áig.

A főzés ideje alatt a jó hangulatról a Harmónia együttes gondoskodik, a gyerekeket pedig programok, kézművesség és játékok várják. 17.30-kor Mátyás az igazságos címmel lesz gyermekelőadás, 18.00 órától pedig a Zenegér együttes koncertezik az óvoda előtt.